Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 16. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megszüntették a pápai gyorsvonatok többségét

Megszüntették a pápai gyorsvonatok többségét

Orbán Imre szerint komoly kellemetlenségeket fog okozni a pápaiaknak a MÁV menetrend december 13-án életbe lépett változtatása, melynek értelmében egyetlen vonatpárra csökken a Pápa-Budapest közötti gyorsvonatforgalom.

A Jobbik megyei elnöke elmondta, egyetlen gyorsvonattal lehet a jövőben közvetlenül Budapestre utazni az új menetrend szerint, egyéb esetben Győrig személyvonattal, majd átszállással lehet közlekedni. - Amennyiben az utasok nem akarják megfizetni az Inter City és Railjet vonatok pótjegyét Győrtől, akkor személyvonattal közlekednek Budapest Déli pályaudvarra, ami utazási idő növekedést von maga után. A második lehetőség, hogy megveszik a pótjegyet, mely a Railjet vonatokon nem biztosít ülőhelyet, de akkor havi szinten több ezer forinttal kell majd többet fizetni az utazásért, egy oda-vissza út esetén 1000 Ft felett is lehet a többletköltség - mondta el Orbán Imre, a pápai Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján hozzátéve, a menetrend-változás előtt megfigyelhető volt, hogy a Szombathelyről induló gyorsvonatok nagy kihasználtsággal érkeztek Pápára, félő, hogy az IC és a Railjet vonatokra sokan nem fognak tudni jegyet vásárolni, ha azok megtelnek, illetve késés esetén a nemzetközi vonatok sem fogják megvárni a pápai személyvonatot, így komoly kellemetlenségek érhetik a pápai utasokat.

A politikus szerint érthetetlen az ilyen szintű visszafejlesztés, főleg annak fényében, hogy korábban a szárnyvonal villamosításáról beszéltek. - Mint a Jobbik megyei elnöke, megyei közgyűlési képviselője e helyről kérdezem Áldozó Tamás polgármestert, hogy tájékoztatták-e a MÁV illetékes szervei a szolgáltatás csökkentésről a menetrend változás előtt, kikérték-e a véleményét a döntéshozók, vagy Ő is csak december 13-án szembesült e problémával? Ha értesítették, mit tett annak érdekében, hogy ne szűnjön meg a közvetlen gyorsvonat közlekedés Pápa – Budapest között? Amennyiben nem értesítették mit fog annak érdekében tenni, hogy visszaálljon a gyorsvonatforgalom a fővárossal - tette fel kérdéseit Orbán Imre.

A Jobbik megyei elnöke szerint elmaradtak a vasúti fejlesztések a megyében, december 13-ától pedig csökkentették a vasúti szolgáltatás minőségét Pápa – Budapest viszonylatában. - Elvileg több pápai fideszes képviselő is van a kormányban, csak arra nincs idejük, hogy a térség, a megye gondjaival, problémáival foglalkozzanak.Az embereknek elegük van a helyi és országos szintű indokolatlan fanfár harsogásból, az alányalós riportokból, a hazug polgármesterek ostoba önigazoló riportjaiból - fogalmazott Orbán Imre.

Lista kép: Juhász Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.