Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2011. Szeptember 03. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszűnt a gázár-támogatás

Megszűnt a gázár-támogatás

Önálló formájában szeptembertől megszűnik az eddigi gáz- és távhőtámogatás, s összege beépül a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe.

A kincstár által folyósított eddigi szeptember elsejével beépült a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe. Akik augusztus végégig jogosultak voltak fűtéstámogatásra, az önkormányzatokhoz fordulhatnak, hogy a lakásfenntartási támogatás keretében segítséghez jussanak. A pénz nemcsak fűtésre, hanem lakbérre, közös költségre, közüzemi számlákra is igényelhető. A különálló lakásfenntartási támogatás ugyanakkor megszűnik, s ezzel azok járnak rosszabbul, akik addig mindkét forrást fel tudták használni: az önkormányzat által utalható keret minimális összege 25 ezer forint lesz, maximuma még nem tisztázott – ám az már biztos, hogy az igénylők az eddigieknél szigorúbb feltételeknek kell majd megfeleljenek. Egy főre eső jövedelemhatáruk 71250 forint lesz, s ennél magasabb bér esetében nem kaphatnak segítséget.

Szintén meghatározó fontosságú kérdés lesz az igénylő otthonában található tárgyak mennyisége és értéke: egy bútor vagy vagyontárgy teljes értéke nem haladhatja meg a 850 ezer forintot, a vagyontárgyak összértéke pedig a 2 millió 280 ezer forintot, ha valaki az önkormányzathoz fordulna támogatásért.

Bár a keretet az önkormányzatok utalják, annak 90 százalékát továbbra is az állam finanszírozza; a támogatást a hivatal minden, arra jogosult igénylőnek automatikusan, mérlegelés nélkül át kell majd küldje – hangzott el pénteken a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: gázár

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 01. 05:00, csütörtök | Belföld

Közel négyszáz embert csaptak be internetes csalók

A Pásztói Járási Ügyészség több mint 370 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy férfi és különös visszaeső élettársa ellen.

2020. Szeptember 30. 18:56, szerda | Belföld

Fémdarabkák miatt kivontak a forgalomból egy süteményt

A Müller Drogéria Magyarország Bt. országosan kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól a Finom csillagok, kakaós elnevezésű 250 grammos süteményt, mert apró fémdarabkákkal szennyeződhetett

2020. Szeptember 30. 17:07, szerda | Belföld

Október elsején indul az ország megtisztítása

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején elindul a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,