Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 10. 21:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megsértette az osztrák légteret egy pápai C-17-es

Megsértette az osztrák légteret egy pápai C-17-es

Osztrák vadászgépek kísérték ki azt a magyar felségjelű C–17-es teherszállító NATO-gépet, amely péntek reggel berepülési engedéllyel hatolt be az osztrák légtérbe, ám az előírt 10-11 ezer méteres magasság helyett valamiért 1000 méterre süllyedt le a Felső-Ausztria nyugati részén, a Salzkammergut régióban található Attersee fölött – írja a Die Presse-re hivatkozva a Telex.

Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépet az incidens után két Eurofighter kísérte ki az ország légteréből. Arról is beszélt, hogy bár az osztrák légteret évente akár ötvenszer is megsértik, ilyen komoly eltérést sosem láttak még az előírt repülési magasságtól.

Bauer szerint ez komoly biztonsági kockázatot jelentett, mint mondta, nagyjából egy, az autópályán a forgalommal szemben haladó autóhoz hasonlítható, amit a magyar gép csinált. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért repült ilyen alacsonyan a magyar légierő színeiben repülő, de a NATO parancsnoksága alá tartozó gép pilótája, az azonban Bauer szavai alapján valószínűnek tűnik, hogy az incidensnek lesznek diplomáciai következményei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.