Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 16. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megőrülök érted! Érted? - Előadás a párkapcsolatokért

Megőrülök érted! Érted? - Előadás a párkapcsolatokért

Somogyi Erika HR tanácsadó, pszichológus és grafológus Takáts Tamás énekessel tartott közös estet Pápán, a JMSZK színháztermében.

Az előadó azt mondta, arra tette fel az életét, hogy olyan embereknek segítsen, akik változtatni szeretnének az életükön. Egyrészt a fiatoknak segít megtalálni, hogy mi lesz az útjuk, a hivatásuk, másrészt pedig szorongó, feszült emberekkel találkozik, akiket támogat abban, hogy visszatérjenek a jó útra. - Azért vállalkoztam erre a feladatra, mert azt látom, hogy annyi boldogtalan ember, mint manapság, soha korábban nem volt. Konkrétumot, élményt szerettem volna adni a kezükbe, amivel jobbá válhatnak a kapcsolataik, ezért szerveztem meg ezt az előadást - mondta el portálunknak Somogyi Erika.

Az előadás a Szimbiózis címet kapta, mely a párkapcsolatokban egy kettősséget jelent. A kapcsolat elején az "egyek vagyunk" érzését, melynek később meg kell változnia. Idővel a leválásnak meg kellene történnie, a pár mindkét tagjának meg kell találnia önmagát a kapcsolaton belül. Ha nem történik ez meg, akkor a szimbiózis fojtogató érzéssé válik - magyarázta a címet Somogyi Erika, aki egyébként nem egyedül állt fel a színpadra, hanem Takáts Tamás énekessel együtt. Túl azon, hogy a rockzenész ismert Karthago, East és Takáts Tamás Blues Band dalokat énekelt, aktívan részt is vett a beszélgetésben.

Somogyi Erika szerint létezik a hosszú kapcsolat, a hosszú házasság titka, amely úgy kezdődik, hogy "én mellette döntök". - Alapvetően a kapcsolatok azért mennek tönkre, mert egyrészt az emberek nem vállalnak felelősséget a saját érzéseikért, nem tudják az érzéseiket kimondani, másrészt pedig olyan képet szeretnének mutatni, ami egyébként nem is létezik, mert nincs meg hozzá a megfelelő kommunikációjuk, vagy érzelmi inteligenciájuk. Én azért is vagyok, hogy olyan nőkkel és férfiakkal dolgozzam együtt, akiknél csak egy kicsit a helyükre kell tenni a dolgokat - fogalmazott a HR tanácsadó, grafológus, pszichológus.

Az est jótékonysági célt is szolgált, több mint 100 ezer forintot adott át Somogyi Erika Sarkadi Anna testvérének. A Türr Gimnázium fiatal tanulója csontvelő átültetésen esett át, jelenleg steril szobában pihen és remélhetőleg a gyógyulás útján van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.