Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 22. 08:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megoldódhat a Hóvirág utca környéki csapadékvíz-probléma

Megoldódhat a Hóvirág utca környéki csapadékvíz-probléma

A legnagyobb gondot az okozza, hogy jelentősebb esőzésekkor összekeveredik a szennyvíz és a csapadékvíz. Egy beruházás keretében felbontják a kerékpárutat és szétválasztják a szenny- és csapadékvíz rendszereket.

Komoly problémát okoz a környéken az, hogy a korábbi Tapolca meder környékének beépítésével együtt nem készült el a terület vízügyi rendezése. Jelentősebb esőzésekkor a felszíni csapadékvíz elvezető árkoba szennyvíz kerül, ami komoly problémát okoz a környéken lakóknak. A Pápa Városi Televízió beszámolója szerint hamarosan megoldódhat a probléma, ugyanis egy beadásra kerülő pályázat sikeressége esetén beruházás kezdődhet meg a kerékpárút mentén.

A tervek szerint a Gyimóti úttól a Kékfestő Múzeum kerítéséig felbontják a meglévő kerékpárút burkolatot, a jelenleg egységes csapadékvíz és szennyvíz rendszert pedig különválasztják. A Szalmavári dombtól lefelé, egy 110 méteres szakaszon az ottani csapadékvíz fordítót is bekötik a rendszerbe, hiszen így a Jókai utca felújítása kapcsán, a leburkolt részek csapadékvize is ebbe az új rendszerbe érkezhetne. A beruházás a burkolat teljes helyreállítását is tartalmazza, továbbá tervezik a kerékpár és gyalogút átvezetését a múzem területén keresztül, az ott még nyílt árok lefedését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.