Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2020. Október 22. 08:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megoldódhat a Hóvirág utca környéki csapadékvíz-probléma

Megoldódhat a Hóvirág utca környéki csapadékvíz-probléma

A legnagyobb gondot az okozza, hogy jelentősebb esőzésekkor összekeveredik a szennyvíz és a csapadékvíz. Egy beruházás keretében felbontják a kerékpárutat és szétválasztják a szenny- és csapadékvíz rendszereket.

Komoly problémát okoz a környéken az, hogy a korábbi Tapolca meder környékének beépítésével együtt nem készült el a terület vízügyi rendezése. Jelentősebb esőzésekkor a felszíni csapadékvíz elvezető árkoba szennyvíz kerül, ami komoly problémát okoz a környéken lakóknak. A Pápa Városi Televízió beszámolója szerint hamarosan megoldódhat a probléma, ugyanis egy beadásra kerülő pályázat sikeressége esetén beruházás kezdődhet meg a kerékpárút mentén.

A tervek szerint a Gyimóti úttól a Kékfestő Múzeum kerítéséig felbontják a meglévő kerékpárút burkolatot, a jelenleg egységes csapadékvíz és szennyvíz rendszert pedig különválasztják. A Szalmavári dombtól lefelé, egy 110 méteres szakaszon az ottani csapadékvíz fordítót is bekötik a rendszerbe, hiszen így a Jókai utca felújítása kapcsán, a leburkolt részek csapadékvize is ebbe az új rendszerbe érkezhetne. A beruházás a burkolat teljes helyreállítását is tartalmazza, továbbá tervezik a kerékpár és gyalogút átvezetését a múzem területén keresztül, az ott még nyílt árok lefedését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.