Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 12. 12:51, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyit a hulladékudvar - Kevesebb illegális szemétlerakó lehet

Megnyit a hulladékudvar - Kevesebb illegális szemétlerakó lehet

A Szabó Dezső utcai hulladékátrakó telepen tavaly elkészült hulladékudvar hétfőtől várja a pápai, bakonyszücsi és bakonykoppányi lakosok hulladékait, melyek a háztartási és a szelektív gyűjtőkbe nem helyezhetők.

Ilyen hulladéknak minősülnek a gumiabroncsok, háztartás sütőolaj maradék, elektromos-elektronikai hulladék, akkumulátorok, elemek, vegyszer- és festékmaradékok, illetve az építési törmelék. Ez utóbbiból alkalmanként 1 tonna helyezhető el a hulladékudvarban. A folyékony halmazállapotú anyagokat zárt edényben kell leadni a telepen.

Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője a ma délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a felsorolt szolgáltatások csak azok számára vehetők igénybe, akik a Közszolg Kft. ügyfelei, közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek és rendezve van díjfizetésük.

A hulladékudvar teljes területe 3600 nm, ebből 200 nm-t alakítottak ki a veszélyes hulladékok tárolására.

Rezsicsökkentés
A sajtótájékoztatón kiderült, a Közszolg Kft. díjai július 1-jétől csökkenni fognak a kormányzat döntésének megfelelően. Az újfajta számlázás miatt valószínüleg a júliusi számlák késéssel fognak megérkezni az ügyfelekhez, viszont csökkentett díjjakkal. A csökkentés mértéke egyelőre nem ismert.

Az ügyvezető elmondta, a beruházás tavaly valósult meg körülbelül 50 millió forintos Európai Uniós forrásból. Az elhúzódó engedélyeztetési eljárás miatt nyithatja meg csak mostantól kapuit a hulladékudvar.

Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, a hulladékudvar egy újabb lépcső a hulladék szabályos, korszerű és európai normáknak is megfelelő tárolása felé. - Azt várom a megnyíló teleptől, hogy a Pápán és környékén fellelhető illegális szemétlerakók száma és mennyisége csökkenni fog. Egyúttal meg kell említeni a szelektív hulladékgyűjtés területén tette előrelépéseket is, hiszen a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma a városban meghaladja az ötvenet - fogalmazott az alpolgármester.


A portán kell regisztrálni a hulladék lerakásához, majd járművel is hátra vihető a szállítmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.