Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 13. 11:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

A jubiláló rendezvény a szakmai programok mellett idén is meg kíván szólítani mindenkit, a fiatalok és a családok számára is bőven kínál szórakozási lehetőséget.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja! KÉPGALÉRIA a cikk végén!

A pénteki napon játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készülnek a rendezvényre látogató diákság részére, míg szombaton családi programokkal és a piknik hangulattal várják a látogatókat a 25. Pápai Expo és Agrárpikniken, amelynek megnyitóünnepségét pénteken délelőtt tartották meg.

Az év legmenőbb agrárrendezvényén Győrffy Balázs, a NAK elnöke a fiatalok megszólításáról beszélt, mint a rendezvény egyik fő céljára utalva, ezzel is elősegítve az agráriumban végbemenő generációváltást.

Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere a negyedévszázados rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az Agrárexpo többször megújult ez idő alatt, de mindig népszerű volt a helyiek és a távolabbról érkezők körében egyaránt. A városvezető jó szórakozást és üzletkötést kívánt a résztvevőknek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy immáron korlátozások nélkül lehetnek együtt ezen a megújult, megfiatalított rendezvényen.

Nagy István agrárminiszter megnyitóbeszédében az összefogás erejét hangsúlyozta. Mint mondta, az előttünk álló kihívásokra a válasz a generációk találkozásában és a tudásra, a tudományos eredményekre való támaszkodásban rejlik. A tárcavezető kiemelte: a gazdálkodás eredményessége egyre nő, nagyrészt ennek köszönhetően a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést sikeresen küzdötte le az ágazat. Hozzátette, tovább erősíti majd az agrárszektort az uniós pénzeket kiegészítő, 80 százalékra emelt nemzeti forrás, amely a 2027-ig terjedő időszakra megháromszorozta a vidékfejlesztési támogatási lehetőséget.

A megnyitóünnepség díjak átadásával zárult. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját Nemes Fédra, míg a Vásári Nagydíjat a Royal Traktor kapta.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék