Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 18. 15:29, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a 16. Agrárexpo

Megnyílt a 16. Agrárexpo

A pápai mezőgazdasági szakkiállítás és vásár három napon át, május 18. és 20.-a között várja az érdeklődőket a Sportcsarnokban és annak környékén. Lesz gyermek játszóház, gasztrofalu és állatsimogató is.

A megnyitó ünnepségre pénteken kora délután került sor a Városi Sportcsarnok előtti téren. Az eseményen részt vett Farkas Imre közigazgatási államtitkár, dr. Kovács Zoltán, Győrffy Balázs és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselők, Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke és dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere.

A megnyitón Áldozó Tamás beszédében elmondta, sokáig kérdéses volt, hogy idén sikerül-e megrendezni az Agrárexpot. A polgármester szerint egy széles körű összefogásnak volt köszönhető, hogy mégis létrejöhetett a rendezvény. – Segítettek országgyűlési képviselők, segítettek a minisztérium munkatársai és segítettek a potenciális kiállítók is, így odáig jutottunk, hogy az önkormányzat tudta vállalni a megrendezéssel járó kockázatokat. Ez úton szeretném megköszönni mindazoknak, akik tettek azért, hogy ez a kiállítás létrejöhessen – mondta a polgármester.

Farkas Imre közigazgatási államtitkár köszöntőjében az ország egyik legfontosabb mezőgazdasági kiállításának nevezte a pápai Agrárexpot. Mint mondta, ez a kiállítás egy jövőképet tár látogatói elé, melyben tükröződik a magyar mezőgazdaság kiemelkedően fontos szerepe a magyar gazdaság, a magyar vidék életében. Megmutatja, hogy a vidék nem csupán egy egyszerű termelési tér, hanem gazdasági, társadalmi, kulturális és természeti értékek összessége – fogalmazott az államtitkár, majd a mezőgazdaság szerepéről beszélt a magyar gazdaságban és kiemelte a kormány ezen területen elért sikereit. – A kormányzat kiemelt figyelmet szentel a mezőgazdaságnak és a vidék fejlesztésének. Az elmúlt év sikeres, eredményes és sikeres volt a legtöbb hazai agrárvállalkozó számára – mondta Farkas Imre.

A köszöntő beszédek után a nyitóünnepség a vásári díjak átadásával folytatódott, majd hivatalosan is megnyitotta kapuit a 16. Agrárexpo. A díjazottak között volt a Pápai Hús 1913. Kft, a Kesző Pékség, az Ihász Kft., a Constar Kft., Dorker Kft., a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., az Agrármarketing Centrum, Csehiné Sikos Mária kistermelő és aZirci Takarékszövetkezet.

Az idei Agrárexpo Pápa Város Önkormányzata és Veszprém Megyei Agrárkamara rendezésében, az Agrármarketing Centrum támogatásával jött létre.

Az Expo programja ITT tekinthető meg.

A szórakozni vágyókat egész napos programok várják, de a gyermekekre is gondoltak a szervezők:

Szombaton és vasárnap is a gyerekek részére kézműves foglalkozásokat szerveznek, valamint hagyományos népi játékokból álló játszóteret rendeznek be.
Lesz:

  • Retro vidámpark – népi játékok, szabadtéri, logikai és ügyességi játékok: fa körhinta, sajtlabirintus, lovagi torna, hordólovaglás, diótörő, gólyalábak és rönkjárók, célba lövés ágyúval, libikóka, óriás csúzli, stb.
  • Gyermek játszóház természetes anyagok felhasználásával: állatfigurák gyékényből és szalmából, virágok fából, csuhéból, agyagállatkák festése, kosárfonás, stb.
  • Ügyességi vetélkedők – sárkányeregetés, patkódobás, stb.
  • Légvár, mini-vonat, póni lovaglás

Mindhárom nap várja a megéhezett, megszomjazott látogatókat a gasztrofalu, ahol helyben készült hagyományos ételeket – sült kolbász, hurka, langalló, lángos, cicege, kürtőskalács stb. – és italokat – házi készítésű szörpök, bor, pálinka stb. – kóstolhatnak a vendégek.
Az Agrárexpo látogatói a kiállítás mindhárom napján 50%-os kedvezménnyel válthatnak egész napos belépőt a pápai Várkertfürdőbe.

Címkék: agrárexpo

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.