Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2019. Augusztus 01. 15:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnevezte polgármester-jelöltjét a Fidesz-KDNP

Megnevezte polgármester-jelöltjét a Fidesz-KDNP

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt a Fidesz pápai irodájában, amelyen megnevezték az októberi önkormányzati választáson induló jelöltet.

Kovács Zoltán elmondta, a korábbi megmérettetéseken jól szerepeltek a Fidesz jelöltjei, amely reményt keltő az őszi választásokra nézve, ugyanakkor megjegyezte, ez önmagában nem elégséges a sikerhez, többek között az is kell, hogy megbízható, tapasztalt, koncepcióval rendelkező városvezetőt indítsanak. Ezeknek az erényeknek a birtokában van dr. Áldozó Tamás, akinek a támogatásáról egyhangúlag döntöttek – mondta el a képviselő hozzátéve, bízik abban, hogy az a fejlődés, amely Pápán is tapasztalható, a következő öt évben Áldozó Tamás vezetésével folytatódhat a városban. Kovács Zoltán elmondta, Áldozó Tamást jó vezetőnek tartja, igaz pápainak, aki képes az együttműködésre és mindig a város érdekeit képviseli. A képviselő szerint intenzív kampány várható ősszel, melyben számít az aktivisták kitartó munkájára.

Áldozó Tamás elsőként megköszönte a Fidesz pápai csoportjának és a Fidesz döntéshozó szerveinek a támogatást, valamint Kovács Zoltánnak az elmúlt 25 évben elvégzett közös munkát. Azt mondta, hogy a gazdasági válságot követően a város jól élt az adódó lehetőségekkel, mára a helyi gazdaság lényegesen megerősödött, gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a pápai háztartások jövedelme meghaladja az országos átlagot, a város adóbevételei pedig nőttek. Mint mondta, ehhez a fejlődéshez szükség volt a kormányzat támogatására is, melyre a jövőben is számít Pápa városa. Megemlítette a pápai hús megmenekülése kapcsán nyújtott kormányzati segítséget, a Termálvízhasznosító Zrt. hitelmentesítését, a volt Vasas sporttelep megvásárlását, továbbá az útfelújítások támogatását.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban a városvezető elmondta, a nemrégiben elnyert uniós támogatások felhasználását követően egy korszak le fog zárulni Pápa életében, de egy új veszi majd kezdetét. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői, szakértői megalkották az új városfejlesztési program koncepcióját, amely az Esterházy 2035 nevet kapta. A program részleteit a későbbiekben mutatják be a nyilvánosságnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Fidesz-KDNP pártszövetség önkormányzati képviselőjelöltjeit a közeljövőben mutatják be. Áldozó Tamás annyit elárult, hogy több körzetben is változás fog következni és új, saját hivatásukban sikeres arcok fognak indulni.

Azzal a pletykával kapcsolatban, mely szerint Kovács Zoltán indulna ismét polgármesternek, Áldozó Tamás elmondta, ez soha nem volt valóságos forgatókönyv. Kovács Zoltán hozzátette, majdnem 100 százalékos nagyságrendben dőlt el a jelölt személy, ráadásul 2014 óta az országgyűlési képviselőség és a polgármesterség összeférhetetlen, már csak ezért sem volt ennek valóság alapja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.