Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 30. 18:11, kedd | Bulvár
Forrás: mti - fotó: mediaklik.hu

Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon

Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon

Több érdekességgel, meglepetéssel és közismert vendégekkel készül a közmédia tizedik születésnapját ünneplő Család-barát magazinja, amelynek jubileumi adása szombaton lesz látható a Duna Televízióban.

A nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak többek között Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott vendégek között, de olyan művészek is ott lesznek a stúdióban, akik ugyancsak ezekben a napokban ünnepelik születésnapjukat. A stúdióba várják a Bon-Bon együttest, valamint Südi Iringót és táncosait is.

Az elmúlt tíz év adásait felidézve Gáspár Monika elmondta, hogy voltak felemelő és vidám pillanatok egyaránt. 2009-ben sikerült egy 14 éves kislányt megtalálni a műsor segítségével. "Jó érzés volt a szülők örömét látni és tudni, hogy ezt a műsorunknak és nézőinknek köszönhettünk" - emelte ki a vezető szerkesztő.

Elmondta, hogy a műsorban olyan hétköznapi témákat helyeznek a középpontba, amelyek a család minden tagjának hasznos információt nyújthatnak a gyerekszobától a felnőtté válásig, a párkapcsolati problémákon keresztül egészen a nyugdíjas léttel kapcsolatos kérdésekig. Szakértők közreműködésével igyekeznek tanácsot adni a nézők testi-lelki panaszaira, segítenek a gazdasági kérdésekben, de a fogyasztóvédelmi és jogi problémákra is választ keresnek. A gyermekekkel foglalkozó rovatban hasznos tippeket nyújtanak az édesanyáknak.

A magazin hétköznapi adásainak állandó műsoreleme a konyha. "Minden nap sütünk vagy főzünk séfekkel, dietetikus szakemberekkel, vállalkozó szellemű művészekkel és családokkal, édesanyákkal, nagymamákkal" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a humorról a Napi mosoly elnevezésű rovat gondoskodik, míg a hétvégi adásokban egy-egy példaértékű családot mutatnak be.

Sok nézői levél, e-mail és telefon érkezik a műsor kapcsán. A legkedveltebb rovatok közé tartozik az Ötletfazék és az Ötletsarok, amelyekből az elmúlt években a nézők főzési praktikákat tanulhattak meg és sok-sok kézműves munkának a fortélyaiba is belepillanthattak. Emellett az egészségügyi témákkal kapcsolatban érkezik a legtöbb visszajelzés a nézőktől - tette hozzá a vezető szerkesztő.

Beszélt arról is, hogy a születésnapi adás lesz a 2624. Család-barát a sorban. Az elmúlt 10 évben 24 ezer 441 vendég fordult meg a stúdióban, közülük 1641 orvos, 905 pszichológus volt, valamint 271 alkalommal Kossuth-díjas színművészt vagy zenészt láttak vendégül - összegezte a magazinműsor elmúlt tíz évét a vezető szerkesztő.

A műsort eddig 6 díjjal ismerték el, ebből az első a Családbarát Médiáért Díj, az utolsó a Magyar Termék Nagydíj Sajtó Nívódíja volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.