Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2016. Január 11. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Papa-ma.hu

Megkezdték a karácsonyfák elszállítását

Megkezdték a karácsonyfák elszállítását

Nem szép látványt nyújtanak a szebb napokat is megélt, kidobott karácsonyfák. Vízkeresztkor legtöbben utcára teszik a fenyőket, melyek elszállítását folyamatosan végzik.

Buics Lajos, a kommunális részleg vezetője elmondta, dömpingre a hétvége után számítanak inkább, ugyanis a legtöbb család hétfőre szedi le a fát. A Városgondnokság gépjárművei folyamatosan járják a város utcáit és a lakótelepeket, hogy összegyűjtsék a kidobott fenyőket. Buics Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a fákat lehetőleg úgy helyezzék el, hogy azok az úttest gépjárműforgalmát és a járda gyalogosforgalmát ne zavarják.
A lakótelepeken a szemétgyűjtő konténerek és a szelektív hulladékgyűjtők mellől szállítják el a karácsonyfákat, a családi házas területeken és a belvárosban pedig a házak elé célszerű elhelyezni őket. A fákat a Városgondnokság telephelyére szállítják, ahol ledarálják, és tüzelőként újrahasznosítják.

A Városgondnokság munkatársai tegnap lebontották a Fő téren a szilveszteri programra felállított színpadot is. A héten a betlehemet és a maradék faházakat is elviszik a kastély udvarról és megtörténik a Kossuth utcai ünnepi díszkivilágítás eltávolítása is – tudtuk meg a részlegvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.