Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 06. 08:23, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Megkezdte az őszi növénytelepítéseket a Városgondnokság

Megkezdte az őszi növénytelepítéseket a Városgondnokság

A hét elejétől egyre több helyen lehet látni frissen ültetett árvácskákat a város közterületein kialakított ágyásokban.

A munkát a Március 15. téren kezdték, hogy az október 6-ai megemlékezésre rendezett legyen a templom előtti tér, azóta pedig folyamatosan több helyszínen is dolgoznak a virágültetők.

-Tízezer-ötszáz árvácskát ültetünk el ebben a két hétben tizenkét ágyásba, ez a növénymennyiség kétezer-ötszázzal kevesebb, mint két évvel ezelőtt – mondta el Bakó István igazgató. Hozzátette, a kevesebb szezonális növény ellenére nem maradnak csupaszok az ágyások – melyekből egyébként több is van, mint a korábbi években – hiszen talajtakaró rózsákkal, évelőkkel, örökzöldekkel és fehér mosott kavics szegélyekkel díszítik az ágyásokat.

Az árvácskaültetéssel párhuzamosan új ágyásokat alakítanak ki, meglévőket alakítanak át és néhány hét múlva örökzöldeket, évelőket és rózsákat is telepítenek. Új virágágyás készült a Fapiac téren egy régi virágos felület helyett, a következő hetekben pedig megkezdik a tűzoltóság előtt és a Vásár utcában is az ágyás kialakítását. Az átalakítás a Böröczky-domb virágos felületét és a Török Bálint utcai körforgalmat érinti.
Ezekben a hetekben az ültetések mellett a Városgondnokság még a kültéri bútorok festésén dolgozik, felújítják a Petőfi-gimnázium előtti fahidat, melynek elkorhadt elemei helyett újakat készítettek, ma pedig egy fát is ki kellett vágniuk a Gróf út elején. A gesztenyefa teljesen elszáradt, balesetveszélyessé vált, így az eltávolítása mellett kellett dönteni. A kivágott fán egyébként nagyon jól látszik, hogy a közepe pudvás volt már, sőt a törzs egyes részein üregessé vált.

-A vegetációs időszak végével megkezdjük a száraz ágak eltávolítását, az elszáradt fák kivágását és aztán a csemeték ültetését is – szólt az előttük álló munkáról az igazgató. A faültetéseket november első felére tervezik, 60-80 darab csemetét ültetnek el városszerte, télen pedig a nyesési munkákat végzik majd el. Csemetét ültetnek többek között a Celli útra, a Zárda utcába, Közgáz elé és a Fapiac tértől a Csókához vezető útra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.