Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2018. Január 23. 10:52, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a szokásosnál korábban megkezdhette a munkát a Városfejlesztő Társaság. A cég munkatársai az Esterházy és a Szent István út sarkán, az II. világháborús emlékmű előtt javítják a járdát.

Korábban az Esterházy út mindkét oldalán megújultak a gyalogutak, azonban a két emlékmű előtti szakaszok kimaradtak. Az I. világháborús emlékmű esetében továbbra is van remény arra, hogy pályázati forrásból megújulhat az emlékmű és annak környezete, az út másik oldalán lévő járda felújítása pedig a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztései között valósult meg és csak azon felületen volt szabad megújítani a járdát, ahol a közműveket kicserélték, ezért maradt ki akkor az emlékmű előtti szakasz - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A polgármester hangsúlyozta, az idei évben jóval 100 millió forint felletti összeg jut majd járdafelújításra, így nagyobb felületek újulhatnak meg, mint a korábbi évben. A költségvetés-tervezet saját forrást is tartalmaz erre a célra, de a 650 milliós útfelújítási programban is szerepel járdaépítés, a Jókai és a Korvin utcán, de pályázatok is érintenek járdafelújításokat.

A II. világháborús emlékmű környékén 135 négyzetméteren épül új burkolat, három millió forintból. A helyszínre való tekintettel, a városi főépítész javaslatát figyelembe véve a korábban megszokottól eltérő térkő kerül lefektetésre - tudtuk meg Rádi Róberttől, a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.