Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 23. 10:52, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a szokásosnál korábban megkezdhette a munkát a Városfejlesztő Társaság. A cég munkatársai az Esterházy és a Szent István út sarkán, az II. világháborús emlékmű előtt javítják a járdát.

Korábban az Esterházy út mindkét oldalán megújultak a gyalogutak, azonban a két emlékmű előtti szakaszok kimaradtak. Az I. világháborús emlékmű esetében továbbra is van remény arra, hogy pályázati forrásból megújulhat az emlékmű és annak környezete, az út másik oldalán lévő járda felújítása pedig a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztései között valósult meg és csak azon felületen volt szabad megújítani a járdát, ahol a közműveket kicserélték, ezért maradt ki akkor az emlékmű előtti szakasz - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A polgármester hangsúlyozta, az idei évben jóval 100 millió forint felletti összeg jut majd járdafelújításra, így nagyobb felületek újulhatnak meg, mint a korábbi évben. A költségvetés-tervezet saját forrást is tartalmaz erre a célra, de a 650 milliós útfelújítási programban is szerepel járdaépítés, a Jókai és a Korvin utcán, de pályázatok is érintenek járdafelújításokat.

A II. világháborús emlékmű környékén 135 négyzetméteren épül új burkolat, három millió forintból. A helyszínre való tekintettel, a városi főépítész javaslatát figyelembe véve a korábban megszokottól eltérő térkő kerül lefektetésre - tudtuk meg Rádi Róberttől, a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.