Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Augusztus 08. 11:41, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött egy nyomortelep felszámolása Miskolcon

Megkezdődött egy nyomortelep felszámolása Miskolcon

Ledózeroltak egy nyomortelepet Miskolc Martin-kervárosi városrészében pénteken, a valamikori tízlakásos Dráva utcai társasházból nyolc önkormányzati lakást már korábban kiüríttek, egy lakást végrehajtással megvásárolta a város, egy családdal azonban még nem tudott megállapodni az önkormányzat, ők még maradtak, lényegében körbe bontották őket.

A felszámolást nagy sajtóérdeklődés kísérte.
Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere a helyszínen emlékeztetett arra, hogy 35 ezer miskolci nevével, aláírásával állt ki az önkormányzat nyomortelep-felszámolási programja mellett, ezen gettószerű terület felszámolása után "megyünk tovább, természetesen az ott élőkkel, családokkal egyeztetünk sorsukról és a bontásról egyaránt".
Hozzátette: elkötelezettek a működő jogrend és a város nyomortelepeinek felszámolása mellett, ebben a küzdelemben nincs visszaút, sosem fognak azoknak a pártjára állni, akik nem tartják be a jogszabályokat, és hosszú évek óta nem fizetik a bérleti és közüzemi díjakat.
Elmondta azt is, hogy a Dráva utcai házakban élőkkel egyenként egyeztetettek, ők más lakásokba költöztek.
A miskolci önkormányzat határozott szándéka, hogy a jogszabályokat betartva jár el, a nyomortelepek felszámolását a szociális érzékenység figyelembe vételével viszi végbe, senki sem kerülhet létbizonytalanságba - tette hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy a most ledózerolt épület helyén vélhetően egy kisebb városközpontot alakítanak ki.
A környéken élők közül többen végignézték a munkát, ők örömmel fogadták az évek óta üresen álló romos épületek bontását. Az MTI tudósítójának azt mondták, a háznál kosz és bűz volt, és patkányok éltek az épületben.
Mindeközben tovább tart Miskolcon a romák demonstrációja, sátraik jelenleg is ott állnak a Városházával szemközti téren, valamint az úgynevezett számozott utcákban, ahonnan a héten bírósági végrehajtást követően egy egyedülálló nőtt és egy családod költöztettek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját; megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat