Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 12. 13:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött az ivóvíz-vezetékek cseréje

Megkezdődött az ivóvíz-vezetékek cseréje

Az Eszterházy Ferenc Terv keretében három és fél kilométer hosszan cserélik ki a fővezetékeket és a bekötéseket Pápa több utcájában. A Tókertben már el is kezdték a munkálatokat.

A Pápai Vízmű vezérigazgatója elmondta, a régi eternit csövek jócskán megértek már a cserére, több csatlakozási pontnál eresztették is a vizet. - A munkát úgy szervezzük, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk a lakosságnak, illetve hogy az útburkolatot csak a legszükségesebb esetekben kelljen megbontani. Ahol mégis bontani kell, ott teljes szélességében helyreállítjuk az utat - mondta el dr. Lukács Endre.

Első ütemben a Harmadik, a Negyedik és a Nagyváradi utcában cserélik ki a vízvezetékeket. A későbbiekben az Avar, az Esterházy és a Tapolcafői úton szamíthatnak munkálatokra az ott lakók. A felújítások csaknen 100 millió forintba kerülnek - tudtuk meg a vízmű vezetőjétől.

Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, mivel így biztonságosabb és egészségesebb lesz az ivóvíz a Tókertben. A munkálatok idejére a lakosság türelmét kéri.

- Az egészséges ivóvíz biztosítása az önkormányzat alapfeladata - jegyezte meg a beruházás legfontosabb okát Áldozó Tamás. A polgármestertől elmondta, a Vízmű saját forrásből megvalósuló fejlesztései a pápai lakosok befizetéseiből történnek, így került be az Eszterházy Ferenc tervbe a városi ivó-víz vezetékek cseréje.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatójától megtudtuk, a Harmadik utcában odafigyelnek az Munkácsy iskola közelében arra, hogy oktatás megkezdését követően minél kevésbé zavarják a tanítást és az utcában való parkolást.

Címkék: tókert, vízvezeték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.