Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2015. Augusztus 12. 13:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött az ivóvíz-vezetékek cseréje

Megkezdődött az ivóvíz-vezetékek cseréje

Az Eszterházy Ferenc Terv keretében három és fél kilométer hosszan cserélik ki a fővezetékeket és a bekötéseket Pápa több utcájában. A Tókertben már el is kezdték a munkálatokat.

A Pápai Vízmű vezérigazgatója elmondta, a régi eternit csövek jócskán megértek már a cserére, több csatlakozási pontnál eresztették is a vizet. - A munkát úgy szervezzük, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk a lakosságnak, illetve hogy az útburkolatot csak a legszükségesebb esetekben kelljen megbontani. Ahol mégis bontani kell, ott teljes szélességében helyreállítjuk az utat - mondta el dr. Lukács Endre.

Első ütemben a Harmadik, a Negyedik és a Nagyváradi utcában cserélik ki a vízvezetékeket. A későbbiekben az Avar, az Esterházy és a Tapolcafői úton szamíthatnak munkálatokra az ott lakók. A felújítások csaknen 100 millió forintba kerülnek - tudtuk meg a vízmű vezetőjétől.

Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, mivel így biztonságosabb és egészségesebb lesz az ivóvíz a Tókertben. A munkálatok idejére a lakosság türelmét kéri.

- Az egészséges ivóvíz biztosítása az önkormányzat alapfeladata - jegyezte meg a beruházás legfontosabb okát Áldozó Tamás. A polgármestertől elmondta, a Vízmű saját forrásből megvalósuló fejlesztései a pápai lakosok befizetéseiből történnek, így került be az Eszterházy Ferenc tervbe a városi ivó-víz vezetékek cseréje.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatójától megtudtuk, a Harmadik utcában odafigyelnek az Munkácsy iskola közelében arra, hogy oktatás megkezdését követően minél kevésbé zavarják a tanítást és az utcában való parkolást.

Címkék: tókert, vízvezeték

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 13:01, hétfő | Helyi

A közeledő vonat elől húzták le az idős férfit a sínekről a pápai rendőrök

A pápai körzeti megbízottak gyors reagálásának köszönheti az idős férfi az életét.

2020. Október 26. 12:10, hétfő | Helyi

Tíz tanács a rendőrségtől, mindenszentek és halottak napja előtt

Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják majd meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

2020. Október 25. 21:08, vasárnap | Helyi

Koronavírus: 21 újabb fertőzött Pápán

Jelentős mértékben emelkedett az aktív esetszám városunkban. Sajnos a helyi számok igazodnak az országos tendeciához.

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.