Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 04. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Városi Sportcsarnok felújítása

Megkezdődött a Városi Sportcsarnok felújítása

275 millió forintból szigetelik az épület födémszerkezetét, korszerűsítik a fűtési rendszert, kicserélik a tetőhéjazatot és napelemeket helyeznek el.

A pápai önkormánytat öt épület - az ESZI Vörösmarty Úti Otthonház, a Teveli Úti Otthonház, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Nátus konyha, valamint a Városi Sportcsarnok energetikai megújítására 300 millió forint pályázati forrást nyert el. Az előbbi négy épület megújítása már megvalósult, a sportcsarnoknál pedig a napokban kezdődött meg a kivitelezés.

A felújítás megkezdése kapcsán örömét fejezte ki Szabadkai Verita. A JMSZK igazgatója elmondta, a sportcsarnok 100 százalékos kihasználtsággal működik, a felújítás kapcsán pedig jobb körülmények között lehet majd sportolni az épületben, ráadásul a fenntartási költségek is alacsonyabbak lesznek. Hozzátette, a felújítás egyes szakaszában teljesen le kell majd zárni a csarnokot, az érintett egyesületekkel, sportszervezetekkel egyeztetni fognak.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, természetes volt, hogy a sportcsarnok bekerül a projektbe, hiszen az épület nagy beltere miatt az üzemeltetése nagy kihívást jelent.

Az energetikai megújítás mellett a sportcsarnok tetőhéjazatának a megújítása is szükséges, ezt azonban nem tartalmazza a projekt, ezt önkormányzati forrásból fogják finanszírozni, de a két berzuházás egyidőben fog megvalósulni.

- Padlásfödém szigetelést, a tetőteret határoló vízszintes sík szigetelését, belső mennyezetszigetelést tartalmaz a felújítás. Ezen túl a nem fűtött padlástér oldalfalait is szigetelik. A projekt része a fűtési rendszer korszerűsítése új kazánnal, hőcserélő beépítésével. Talán a legnagyobb jelentőségű beruházási elem a napelemek telepítése lesz, 192 darab napelemet kerül az épület tetejére - ismertette a beruházás részleteit Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.

A 275 millió forintos beruházás várhatóan június végéig megvalósul. Az öt épület energetikai megújításának összköltsége a jelenlegi ismeretek szerint 643 millió forint, szemben az elnyert 300 millióval. A fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból és hitelből egészíti ki. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester elmondta, az eset nem egyedi, hiszen országszerte az ilyen típusú beruházásoknál a legnagyobb a különbség a pályázatban tervezett bekerülési költség és a piac által visszaigazolt vállalkozói árak között. A városvezető bízik abba, hogy az épületek gazdaságosabb üzemeltetése miatt megtakarított összeg számottevő tétel lesz a hitel törlesztésekor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék