Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Február 25. 13:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Szigetelik a falakat és a tetőszerkezetet, illetve napelemeket helyeznek el az élület tetején.

76,7 millió forintos pályázati forrásból, 9 millió forintos önkormányzati támogatásból, továbbá 9 millió forintos saját forrásából valósítja meg a beruházást a Pápai Tankerületi Központ. Az épület energetikailag teljesen megújul, az oldalfalak 16 centiméteres hőszigetelő borítást kapnak, a tetőre pedig víz- és hőszigetelő réteg kerül, végül pedig 86 darab napelemet helyez el a kivitelező. Korábban a tankerület kicserélte a nyílászárók jelentős részét, a fennmaradók cseréjét a szóban forgó beruházás tartalmazza - tudtuk meg Egyházi Andreától, a Pápai Tankerületi Központ igazgatójától.

Németh Zsolt, a Türr Gimnázium intézményvezetője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán. Mint mondta, az iskola diákjai sok időt töltenek a kollégium falai között, ezért nagyon fontos, hogy ezt minél komfortosabb körülmények között tehessék meg. A beruházásnak köszönhetően könnyebben és költséghatékonyabban tudnak ideális hőmérsékletet előállítani az épületben, amely külsőleg is esztétikusabb megjelenést kap - mondta el az igazgató.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a városnak fontos, hogy a tulajdonában lévő épület felújítása biztonsággal befejezhető legyen, ezért természetes volt, hogy az önkormányzat kiegészíti a pályázati összeget. - A tankerület fenntartásában működik az intézmény, de az épület továbbra is az önkormányzat tulajdonában van, így annak felújításával a város vagyona gyarapszik. Fontos, hogy az iskoláink jó körülmények között tudják fogadni a diákokat, egy kollégium esetében pedig különösen fontos, hiszen nem helyi diákok laknak benne, mi pedig azt szeretnénk, ha minél többen lennének ilyen diákok, ezt pedig segíti, ha jó körülmények között tudják őket elhelyezni - mondta el a városvezető.

A projekt júliusban zárul, így a kollégisták a nyári szünetet követően egy megújult épületbe térhetnek vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

2020. Április 06. 13:10, hétfő | Helyi

Nyolc idős beteget átvesz az ESZI a kórháztól

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.