Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 25. 13:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Szigetelik a falakat és a tetőszerkezetet, illetve napelemeket helyeznek el az élület tetején.

76,7 millió forintos pályázati forrásból, 9 millió forintos önkormányzati támogatásból, továbbá 9 millió forintos saját forrásából valósítja meg a beruházást a Pápai Tankerületi Központ. Az épület energetikailag teljesen megújul, az oldalfalak 16 centiméteres hőszigetelő borítást kapnak, a tetőre pedig víz- és hőszigetelő réteg kerül, végül pedig 86 darab napelemet helyez el a kivitelező. Korábban a tankerület kicserélte a nyílászárók jelentős részét, a fennmaradók cseréjét a szóban forgó beruházás tartalmazza - tudtuk meg Egyházi Andreától, a Pápai Tankerületi Központ igazgatójától.

Németh Zsolt, a Türr Gimnázium intézményvezetője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán. Mint mondta, az iskola diákjai sok időt töltenek a kollégium falai között, ezért nagyon fontos, hogy ezt minél komfortosabb körülmények között tehessék meg. A beruházásnak köszönhetően könnyebben és költséghatékonyabban tudnak ideális hőmérsékletet előállítani az épületben, amely külsőleg is esztétikusabb megjelenést kap - mondta el az igazgató.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a városnak fontos, hogy a tulajdonában lévő épület felújítása biztonsággal befejezhető legyen, ezért természetes volt, hogy az önkormányzat kiegészíti a pályázati összeget. - A tankerület fenntartásában működik az intézmény, de az épület továbbra is az önkormányzat tulajdonában van, így annak felújításával a város vagyona gyarapszik. Fontos, hogy az iskoláink jó körülmények között tudják fogadni a diákokat, egy kollégium esetében pedig különösen fontos, hiszen nem helyi diákok laknak benne, mi pedig azt szeretnénk, ha minél többen lennének ilyen diákok, ezt pedig segíti, ha jó körülmények között tudják őket elhelyezni - mondta el a városvezető.

A projekt júliusban zárul, így a kollégisták a nyári szünetet követően egy megújult épületbe térhetnek vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.