Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 13. 12:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Napsugár Bölcsőde teljes körű felújítása

Megkezdődött a Napsugár Bölcsőde teljes körű felújítása

A kiliáni bölcsőde 220 millió forintból újul meg és bővül 10 férőhellyel.

A megkezdett munkálatokat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a város, valamint az intézmény vezetése is megtekintette. Dr. Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a 218 millió forintos támogatást a TOP pályázatán nyerte el a pápai önkormányzat. - Ez az első, második körös pályázat, amely a kivitelezés szakaszába ért. Ezt a gyors előkészítést szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben a projektben részt vett. A fenti összegből 180 millió forint fordítható az épület megújítására, mely elegendő lesz a munkálatok elvégzéséhez, így ez a projekt nem igényel önkormányzati forrást - mondta el a polgármester.

A felújítás során tulajdonképpen komplett intézményrekonstrukció valósul meg, hiszen az épület szinte minden részét érintik a munkálatok. Nyílászárócsere, gépészeti megújítás, burkolatok cseréje, válaszfalak áthelyezése, az épület belső struktúrájának a megváltoztatása, tetőszigetelés, főtési rendszer megújítása, a terasz újjáépítése, bútorzat részbeni cseréje, valamint új csoportszoba kialakítása - röviden ezek szerepelnek a tervekben, mely utóbbinak köszönhetően tíz fővel bővül a bölcsőde férőhelyeinek száma, 88 főre. A felújításnak köszönhetően egy jóval hatékonyabban működtethető intézmény jön létre. Áldozó Tamás a szülők türelmét kéri a felújítási munkálatok idejére.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő örömmel támogatta a beruházás anyagi fedezetét jelentő projekt sikerességét, hiszen ezzel a jövőt építik. Mint mondta, a kormány célja a munka és a család egyensúlyának a megteremtése, ennek eléréséért - többek között - bölcsőde feljesztési programot hirdetett. - Összesen mintegy 110 milliárd forintból tervezzük a bölcsődék felújítását és bővítését. Ennek köszönhetően 4800 új férőhely jön létre és további 10.900 gyermek felújított intézménybe járhat majd - fogalmazott a képviselő.

A Napsugár Bölcsőde vezetőhelyettese, Strinyó Józsefné elmondta, a munkálatok idején a kisgyermekek három helyen, a másik két bölcsődében, valamint a Szívárvány Óvodában kerülnek elhelyezésre csoportonként, saját nevelőkkel együtt. Az intézményvezető-helyettes hozzátette, az épütre már jócskán ráfért a felújítás, a 37 éves épületben nagy felújítás nem volt, helyenként beázik a tető, a vízvezeték- és fűtésrendszerrel és a nyílászárók egy részével is voltak problémáik, továbbá a főzőkonyha megszűnését követően kihasználatlan, feleslegessé vált terek alalkultak ki, melyek a felújításnak köszönhetően újra hasznos terekké válnak.

A helyszínen megtudtuk, a három pápai bölcsőde közül a vajdai Fenyveserdő Bölcsőde kapcsán egy új épület megépítésére adott be pályázatot az önkormányzat, ám ezt elutasították, ugyanakkor a városvezetés nem tett le a bölcsőde megújításáról, ám ahhoz egyéb forrást kell találni. Elhangzott továbbá, hogy fontolóra veszik egy új, az Ipari Park környezetében létesítendő bölcsőde megépítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk