Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 18. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött a munka a kórházban - Rehabilitációs központ épül

Megkezdődött a munka a kórházban - Rehabilitációs központ épül

A Gróf Esterházy Kórházban elkezdték lebontani az egyik legrégebbi épületrészt, az ápolási osztály nagyon rossz állapotú alsó részét, melynek helyén épül fel a 20 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztály.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Vörös Ibolya főigazgató elmondta, hat másikközép-dunántúli kórházzal konzorciumot alkotva indult a pályázaton a pápai intézmény és nyert el kétmilliárd-hetvenmillió forintot. Ebből az összegből 151,4 millió forinthoz jutott a Gróf Esterházy Kórház, mely száz százalékos támogatást biztosít az új épületrész felépítéséhez.

- A 463 négyzetméteren felépülő új szárny új orvos-technológiai és informatikai eszközöket is kap szintén a projekt keretében. A munkaterületet egy héttel ezelőtt adtuk át a kivitelezőnek, azóta a régi épületrész bontása zajlik – mondta el a dr. Vörös Ibolya. A főigazgató a betegek és hozzátartozóik megértését kéri az építkezés okozta kellemetlenségek miatt, hiszen az itt lévő ápolási osztály harminc betegét más osztályokon kellett elhelyezni.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, még fenntartóként több mint 9 millió forintot biztosított a beruházás előkészületeihez. - Eközben megtörtént a fenntartóváltás és az állam tulajdonába került a kórház. A most zajló munka is mutatja, hogy az állami tulajdonlás nem jelenti azt, hogy ezt a kórházat elfelejtették volna, vagy leépítések lennének napirenden, hiszen forrásokhoz jutott az intézmény.Azt reméljük, hogy a mostani fejlesztés az első határozott lépés az új típusú egészségügyi hotelszolgáltatás felé, és ennek lesz folytatása - fogalmazott a polgármester.

A tervek szerint a beruházás ez év decemberére elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.