Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2018. Augusztus 01. 08:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a MiG-21 emlékmű építése

Megkezdődött a MiG-21 emlékmű építése

A pápai katonai repülésnek kíván emléket állítani az az emlékmű, melynek építése a mai napon megkezdődött a Celli út és az elkerülő út találkozásánál lévő körforgalomban.

Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, elsőként az alap elkészítését végzik. 25 tonna betont fognak elhelyezni a föld alá, melyre a beton kötési idejét kivárva, nagyjából egy hónap múlva húzzák fel a vasbeton felépítményt. Amikor ez a betonszerkezet is megkötött, akkor helyezik el az előkészített MiG-21-est a talapzatra, melynek orra a repülőtér felé fog nézni. Molnár István hozzátette, éjszaka különönösen látványos lesz az emlékmű, hiszen működni fognak a repülőgép fényei, ki lesz világítva a pilótafülke, továbbá a körforgalom közepéből az egész szerkezetet megvilágítják. Az emlékmű október végére fog elkészülni.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, korábbi időpontra tervezték a munkálatok megkezdését, de számos feladatot kellett elvégezni ahhoz, hogy ez megtörténhessen, ezért némi csúszással indulhat meg a munka. Elsőként területet kellett biztosítani, utána a tervezés munkafolyamata zajlott, mellyel párhuzamosan a honvédség előkészítette a repülőgépet, mely szintén hosszadalmas folyamat volt, de a gép már Pápán van és végre a talapzat elkészítése is megkezdődött - fogalmazott a polgármester hozzátéve, az emlékmű tervezési és kivitelezésének költségeit az önkormányzat finanszírozza, melyek együttesen meghaladják a 30 millió forintot. - Örülünk annak, hogy jól együtt tudunk működni a Magyar Honvédséggel és felzárkózunk azon települések sorába, amelyek határában hasonló emlékmű jelzi a katonai repülés múltját, vagy jelenét. Magyarországon Szolnok és Kecskemét után ez lesz a harmadik ilyen emlékmű, mely egyértelmű üzenet a pápaiak és az idegenek számára is, hogy ennek a városnak biztosan van köze a katonai repüléshez, amelyre büszkék vagyunk - mondta a városvezető.

Az építkezés idején teljes útlezárásra nem kell számítani, de a különböző munkafolyamatok során zavarhatják a közlekedést az építők, ezért arra kérik az autósokat, hogy különösen figyelmesen közlekedjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

Falusi CSOK - Akár 0 forint önerővel vehet vidéki ingatlant, idén december 31-ig!

Sokan kétkedve fogadják a hírt, pedig számos pápai, vagy környékbeli család élt már a lehetőséggel, és gyakorlatilag ingyenesen költözhetett be frissen felújított otthonába.

2024. Május 28. 19:30, kedd | Helyi

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint az elmúlt időszakban olyan rossz helyzetbe került a pápai költségvetés, hogy nagyívű tervek megvalósítására nincs pénz.

2024. Május 28. 14:28, kedd | Helyi

Plakátokat rongáltak meg Pápán

Áldozó Tamás plakátjait firkálta össze valaki fekete festékkel, Grőber Attila ellenzéki jelölt azonnal elítélte a cselekményt.

2024. Május 28. 10:16, kedd | Helyi

200 korsó ingyen sör a Perutz utolsó hazai meccsén!

A klub így kíván köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy egész évben támogatták a csapatot.