Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 05. 13:23, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött a Külső-Várkert rendezése

Megkezdődött a Külső-Várkert rendezése

Fakivágással, bozótírtással és szemétszedéssel veszi kezdetét a pápai Külső-Várkert területrendezése. A végső cél az, hogy egy rekreációs övezetet hozzanak létre.

Horváth Iván, Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, erdész szemmel nézve különösen sok hiba fedezhető fel a területen, nem őshonos fafajokat, rengeteg beteg, száraz növényt találni, ami nemcsak csúnya, de veszélyes is. - A parkerdővé alakítás során kis lépésekben, apró beavatkozásokkal távolítjuk el a beteg, száraz fákat. A folyamatos erdőbontás biztosítása mellett, a kivágott fák helyére nagyméretű kőriseket, tölgyeket, hársakat ültetünk. Ez a folyamat évekig tart majd, így a tájképben sem lesz érdemi változás - mondta el a szakember.

A park megújításában a Bakonyerdő Zrt. szakmai partnere a pápai Városgondnokság. Bakó Istvántól, a cég igazgatójától megtudtuk, napokon belül megkezdődik a bozót és sarjadék írtása, valamint az illegálisan lerakott szemét összegyűjtése. A levágott nyesedéket száradás után kazánokban égetik el - mondta el Bakó István, aki úgy számol, hogy a mintegy négy hektros terület megtisztításával március végére végeznek.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, a Külső-Várkert megújításának tervei az Integrált Városfejlesztési Stratégiában szerepelnek. - Ezen a területen - a Várkertfürdőt és kempinget tekintve - már kialakult egyfajta rekreációs övezet, melynek a továbbfejlesztése lehet az egyik legfontosabb cél - hangzott el a sajtótájékoztatón. A Külső-Várkertben az úgynevezett látványtó kialakítása már megkezdődött, de további turisztikai attrakciók is szerepelnek a tervekben, melyek természetesen a városban, illetve a küzeli Vajda lakótelepen élők feltöltödését is szolgálják majd.

A projekt megvalósításához pályázati forrásokat is fel kívánnak használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.