Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 04. 09:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdik a Szent István úti támfal tavaly leomlott szakaszának újjáépítését

Megkezdik a Szent István úti támfal tavaly leomlott szakaszának újjáépítését

A 18. században épült támfal 19 méteres szakaszon omlott le tavaly márciusban, az extrém időjárás miatt. Az önkormányzat sikeresen pályázott vis major támogatásra, a mai napon megtörtént a munkaterület átadása.

Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a 19 méteren ledőlt szakasz mellett további 12 méteren fogják elvégezni az újjáépítést, az alapozás után vasbeton támfalat építenek. A ledőlt szakasz mentén a járda is megsüllyedt, ennek az újjáépítését is tartalmazza a beruházás, mely május végéig elkészül.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, készült egy felmérés a támfal többi részét illetően. - A szakértői vizsgálatok azt állítják, hogy egyelőre nincs szükség további szakaszok megerősítésére, ám én azt gondolom, hogy folyamatosan terveznünk kell azzal, hogy a teljes támfalat megújítsuk - mondta el a városvezető.

A 26 millió forintos tervezett költségvetésbe biztonsággal bele fog férni a beruházás, melyet 16 millió forinttal támogat a magyar kormány. A helyszínen elhangzott, az önkormányzatnak megvannak a tervei a Szent István út további járdaszakaszának a felújítására is, felmerült egy kerékpárút megépítése is, hiszen a járda szélessége erre biztosít lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.