Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 15. 14:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megjelent a pápai Iványi Balázs első mesekönyve

Megjelent a pápai Iványi Balázs első mesekönyve

A téma nem ismeretlen a pápai gyermekek körében, hiszen Zanzafix-szel, a kétbalkezes varázslóval már több alkalommal is találkozhattak, interaktív színdarabokon.

A Dé-Mol színtársulat már évek óta játssza Iványi Balázs meséit, aki maga is a társulat tagja. - A színpadon felénk irányuló szeretet és a gyermekek szeméban látott boldogság volt az, ami arra inspirált, hogy ezek a történetek írott, kézzel fogható formában is megjelenjenek. A Zanzafix, a kétbalkezes varázsló címő könyv három részből áll, a Vándor vitéz, Az elvarázsolt erdő és A megbűvölt patak címet viselik az egyes mesék. Az első részben az emberekkel keveredik afférokba a varázsló, aki a második és harmadik fejezetben az erdő lakóival gonoszkodik. - A mesék vége mindig pozitív, a Dé-Mol színtársulattal mindig azon voltunk, hogy optimizmust és jókedvet adjunk, mosolyt csaljunk a gyermekek arcára, hiszen ebben a világban sok pozitív élményre van szükségük. A könyvben 24 egész oldalas színes grafika is található, melyhez sikerült megnyernek Drabant András elismert rajztanárt - mondta el az író.

Az írott formában megjelent mesék természetesen eltérnek az előadások szövegétől, sokkal inkább olvasmányosak a történetek, de Iványi Balázs szerint sikerült neki az előadásokon megszokott interaktivitásból is átültetnie valamit. A szerzői kiadásban megjelent 85 oldalas könyv megvásárolható a város könyvesboltjaiban, valamint a Szuperinfó irodájában (Rákóczi utca 20.), kétezer forint alatti áron.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.