Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. November 11. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mégis folytatódik az NB III-as bajnokság!

Mégis folytatódik az NB III-as bajnokság!

Hétfőn még úgy látszott, hogy a férfi NB I-et és NB II-t, illetve a női NB I-et leszámítva leállnak a labdarúgó-bajnokságok, kedd estére azonban változott a helyzet.

Az MLSZ közleményben jelezte, hogy szigorú előírások mellett folytatódhatnak a bajnokságok.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentése úgy szólt, hogy az amatőr csapatsport szerdától a szabadban is tilos, viszont sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet rendezni.

Hétfő délután Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elmondta, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is. Kedden azonban fordult a kocka.

Ebben a pillanatban kaptuk a tájékoztatást a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, hogy zárt kapuk mögött minden bajnokság folytatódik, vonatkozik ez a felnőttosztályokra és az utánpótlásra is – ecsetelte kora este a megyei portálon Varga Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei labdarúgó-igazgatóság vezetője. – Tehát a hátralévő fordulókat meg tudjuk rendezni az ősszel, de nyilván már nézők nélkül.

Az MLSZ honlapján késő este megjelent cikk mindezt gyakorlatilag alátámasztja; a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos rendelet szerint miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. A szövetség hangsúlyozza, hogy amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról. Hozzátették, hogy a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatják az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerdán ülésezik, ezt követően ad további részletes tájékoztatást a folytatásról.

VIA NSO

Címkék: koronavírus, NB III

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.