Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2020. Február 17. 16:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), deltahirdek.hu, police.hu, veol.hu

Megint a vétlen...

Megint a vétlen...

Szabálytalan előzés okozta azt a szörnyű balesetet Csót és Pápateszér között, amelyben két személy vesztette életét.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze frontálisan a 832-es számú út 14. kilométerszelvényében, Csót és Pápateszér között 2020. február 17-én 10 óra 50 perckor.

Egy Volkswagen Sharan típusú személygépkocsi Csót felől haladt Pápateszér irányába, mikor az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, és nekiütközött a szemből érkező Volkswagen Polo típusú gépkocsinak. A Volkswagen Polo vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette. A Volkswagen Sharan sofőrje és utasa a baleset következtében megsérültek - írja a rendőrség.

A Deltahirek.hu úgy tudja, az utánfutós kocsit (Sharan) vezető férfi záróvonalnál, egy bukkanó tetején kezdett előzésbe, majd frontálisan ütközött a szemből érkező Volkswagen Polo-val. Az ütközés után a vétlen kocsi kigyulladt és az oldalára borult. A megelőzött autó vezetője a hírportál szerint azt mondta, hogy az ütközés után azonnal odarohantak a kigyulladt autóhoz, a kerekeire állították, majd több porraloltó készülékkel megpróbálták eloltani a lángoló kocsit. A férfi hozzátette, az égő autóban ülő sofőr ekkor még életben volt, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy esély sem volt a megmentésére, mindketten halálra égtek. A másik kocsiban ülök mindketten kiszálltak az autóból, de súlyosan sérültek. Az egyik sérültet mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a másikat pedig a pápai kórházba vitték a mentők.

A Volkswagen Sharan sérültje, egy 28 éves nagyigmándi férfi a saját lábán szált ki a járműből, ő vezette az autót. Vele utazott egy 41 éves pölöskei férfi. A másik autóban egy 33 éves ugodi férfi és elsődleges információnk szerint egy 17 éves pápai fiú ült - értesült a Veol.hu.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A helyszínelés és a műszaki mentés véget ért, a főúton a forgalom ismét zavartalanul halad.

Fotók: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 14:53, csütörtök | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

2020. Április 02. 11:08, csütörtök | Helyi

Pénztárcát lopott az ivócimborájától

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves férfi ügyében folytatott.

2020. Április 01. 19:19, szerda | Helyi

Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.