Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. December 01. 20:23, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Meggyújtották a városi adventi koszorú első gyertyáját

Meggyújtották a városi adventi koszorú első gyertyáját

Az Esterházy-kastély udvarán megkezdődtek az ünnepi programok, amelyek az adventi hétvégéken várják az érdeklődőket.

Vasárnap délután öt órakor elevenedett meg a színpad, Szórádi Gábor játszott ünnepi dallamokat, amellyel egyidőben a kastély udvarán felállított műjégpálya is megnyitotta kapuit. Sokak régi vágya teljesült azzal, hogy a jégpálya és az adventi programok egy helyen és egy időben nyújtanak kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget karácsony közeledtével.

A szervezők egy különleges programmal is kedveskedtek a pápaiaknak, egy olyan koncertet tartottak ugyanis advent első vasárnapján, amelyben a zenészek maguk a közönség tagjai voltak. Száz darab színes kis csengettyűt osztottak szét, amelyeket a kivetítőn megjelöltek szerint kellett megszólaltatni.

Az adventi koszorú gyertyáit hétről-hétre más-más gyülekezet képviselője gyújtja meg. Advent első vasárnapján a Szent István Római Katolikus Nagytemplom gyülekezetének kórusa és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai adták az ünnepi műsort, majd pedig dr. Mail József apát-plébános áldotta meg az adventi koszorút és a betlehemet, majd pedig meggyújtotta a koszorú első gyertyáját.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.