Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 18. 07:26, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Meggyőzték a tolvajok a boltost, hogy elfelejtették a pinkódot, ötezrenként fizettek

Meggyőzték a tolvajok a boltost, hogy elfelejtették a pinkódot, ötezrenként fizettek

A sértett még a Miskolci Rendőrkapitányságon tette meg a feljelentését, mikor a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai már meg is oldották az ügyet.

Kifosztás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárását a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 28 éves tiszaigari férfival és 31 éves feleségével szemben. A gyanúsítottak 2019. december 16-án 7 óra körül a Füzesabonyból Miskolcra közlekedő vonaton eltulajdonították egy alvó utas tárcáját, amiben készpénz és bankkártya is volt – közölte a rendőrség.

A férfi és a nő ezt követően a mezőnyárádi vasútállomáson a sértett pénzéből jegyet vettek, majd Mezőkövesdre utaztak. A páros a városban betért egy élelmiszerboltba, ahol több mint 30 000 forint értékben - a szeszes italtól kezdve az ágyneműhuzaton át a karácsonyfa díszekig bezárólag - a legkülönfélébb termékeket vásároltak. A fizetésnél az elfelejtett pin-kód meséje után arra kérték a pénztárost, hogy tételenként, azaz 5000 forintjával - amihez bizonyos érintős kártyáknál nem szükséges a kód beütése - fizessék ki az árucikkeket, és távoztak a boltból. Kisvártatva ismét visszatértek ugyanabba az üzletbe és az újabb felhalmozott termékeket a korábban alkalmazott technikával szerették volna kiegyenlíteni, a terminál azonban ekkor már hibakódot mutatott. A páros ezt látva azon nyomban mindent hátrahagyva elmenekült a boltból.

A Mezőkövesdi Rendőrkaptányságra érkezett bejelentés alapján, a rendőrök a közeli vasútállomáson azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a férfit és a feleségét, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindeközben a korábban vonaton utazó sértett Miskolcra érkezett, és elment a Miskolci Rendőrkapitányságra feljelentést tenni. Ekkor azonban a mezőkövesdi kollégák már megoldották az ügyet.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a 28 éves férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására, míg felesége szabadlábon védekezhet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy az eltulajdonított bankkártyák vonatkozásában a lehető leghamarabb tegyenek intézkedéseket az eszköz letiltására. A plasztikhoz tartozó kódot ne tárolják hozzáférhető helyen, utazásnál különös gondot fordítsanak értékeik megóvására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.