Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 18. 11:03, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Új nevet is kapott a rendezvény, a Pápai Expo és Agrárpiknik idén az agráriumban végbemenő generációváltásra fókuszál, igyekszik megszólítani a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalokat.

Nem sokkal ezelőtt ért véget a 2021-es Pápai Expo és Agrárpiknik protokoláris megnyitóünnepsége. A háromnapos rendezvényjelentős hagyományokkal bír, és rendre nem csak a város és térsége, hanem az egész régió lakosságát vonzza. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban elmaradt az Expo, ám idén jelentősen megújulva tér vissza.

A legutóbbi kiállításhoz hasonlóan idén is központi elemként kap szerepet a generációváltás; a fiatalok, családok irányába az agrárium népszerűsítésére szolgáló programok fontos szerepet kapnak, ahogy a könnyed szórakozást nyújtó koncertek is a fiatalok figyelmének felcsigázását szolgálják. Az idei programok a mezőgazdasági tanulók számára ingyenesen látogathatóak. A szórakozás mellett a szakmaiság is megjelenik a rendezvényen, a kötetlen hangulatú fórumbeszélgetések – melyeken az ágazat meghatározó szereplői vesznek részt – keretében lehet majd megismerkedni az agráriummal és a benne rejlő potenciállal. Sok egyéb mellett mezőgazdasági gépbemutatók, illetve állatbemutatók, gyermekprogramok is várják a családokat, vasárnap pedig sor kerül a Veszprém megyei vadásznap programrainak a megtartására is.

A ma délelőtti megnyitóünnepségen Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ismét megtarthatják a rendezvényt, amely Pápa programkínálatában kiemelt helyen szerepel.

Győrffy Balázs, a szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az Agrárexpo kiemelt jelentőségéről beszélt, amely megszervezésére minden évben nagy hangsúlyt fektetnek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az idei Pápai Expo és Agrárpiknik fővédnökeként hivatalosan is megnyitotta az idei rendezvényt.

A köszöntőket követően került sor az Expo díjainak átadására.

A zsűri döntésének értelmében Pápa Város Különdíját Boros Bálint kapta.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Különdíját Negyedi Balázs őstermelő kapta.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Különdíját Nyárád településének ítélték oda.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíját pedig a Készenlét Zrt. kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.