Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

10 ezer darab szájmaszk érkezett meg ma késő délután az Egyesített Szociális Intézmény Barát utcai épületéhez. A Kínából érkezett szállítmány megvásárlása közadakozásból valósult meg. - Két héttel ezelőtt hívott fel Török Zsolt, hogy más pápai vállalkozókkal közösen adománygyűjtő akcióba kezdenek, és a befolyt összegből szájmaszkokat szeretnének vásárolni. Egy ilyen kezdeményezést illik üdvözölni és támogatni, nemcsak erkölcsileg, de tettekben is. Örülök annak, hogy pillanatok alatt sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és névvel, vagy név nélkül támogatást küldtek. Ez egy példaértékű kezdeményezés volt, örömteli, hogy ilyen hamar összegyűlt a célul kiűzött összeg, sőt, annak a duplája, így további célokat tűzhetnek ki a szervezők - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester hozzátéve, az adomány nagyon jó helyre került, köszönet érte a szervezőknek és az adományozóknak egyaránt.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője is köszönetét fejezte ki az adomány kapcsán. Elmondta, hogy nagyon várták már a maszkokat, bár az intézmény is folyamatosan rendeli a különböző védőeszközöket, de az egyszer használatos szájmaszkokból jelentős mennyiséget használnak el, egy hónap alatt mintegy 4 ezer darab fogy el az ESZI-nél. - Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és minden pápainak, aki hozzájárult ehhez az adományhoz, nagyon nagy segítség ez a részükről - hangsúlyozta az intézményvezető.

A 10 ezer maszk felét, ötezer darabot az Egészségügyi Alapellátási Intézet számára adnak át, az eszközök másik felét pedig az ESZI dolgozói fogják használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.