Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

10 ezer darab szájmaszk érkezett meg ma késő délután az Egyesített Szociális Intézmény Barát utcai épületéhez. A Kínából érkezett szállítmány megvásárlása közadakozásból valósult meg. - Két héttel ezelőtt hívott fel Török Zsolt, hogy más pápai vállalkozókkal közösen adománygyűjtő akcióba kezdenek, és a befolyt összegből szájmaszkokat szeretnének vásárolni. Egy ilyen kezdeményezést illik üdvözölni és támogatni, nemcsak erkölcsileg, de tettekben is. Örülök annak, hogy pillanatok alatt sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és névvel, vagy név nélkül támogatást küldtek. Ez egy példaértékű kezdeményezés volt, örömteli, hogy ilyen hamar összegyűlt a célul kiűzött összeg, sőt, annak a duplája, így további célokat tűzhetnek ki a szervezők - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester hozzátéve, az adomány nagyon jó helyre került, köszönet érte a szervezőknek és az adományozóknak egyaránt.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője is köszönetét fejezte ki az adomány kapcsán. Elmondta, hogy nagyon várták már a maszkokat, bár az intézmény is folyamatosan rendeli a különböző védőeszközöket, de az egyszer használatos szájmaszkokból jelentős mennyiséget használnak el, egy hónap alatt mintegy 4 ezer darab fogy el az ESZI-nél. - Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és minden pápainak, aki hozzájárult ehhez az adományhoz, nagyon nagy segítség ez a részükről - hangsúlyozta az intézményvezető.

A 10 ezer maszk felét, ötezer darabot az Egészségügyi Alapellátási Intézet számára adnak át, az eszközök másik felét pedig az ESZI dolgozói fogják használni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.