Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 06. 19:07, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa

Megemlékezés október 6.-a alkalmából

Megemlékezés október 6.-a alkalmából

Bocskay László beszéde, majd műsor, végül koszorúzás az október 6.-i megemlékezésen.

Este 18 órai kezdettel került megrendezésre Pápa város hivatalos megemlékezése a Március 15. téren. Ünnepi beszédet mondott Bocskay László, önkormányzati képviselő. A megemlékezésen részt vett Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, volt polgármesterünk is.

Bocskay László beszédében röviden ismertette október 6. előzményeit, az aradi 13 kivégzésének körülményeit. "A holtteteket elrettentésül estig még az akasztófákon hagyták, de ezzel éppen az ellenkező hatást érték el. A kivégzés helye valóságos búcsújáró hellyé lett. Október 6.-a azóta is a magyar nemzet gyásznapja, melyet hivatalosan 2001-ben nyilvánított azzá az első Orbán-kormány. A magyarság, a magyar szabadság és függetlenség eszménye az építés, az alkotás és az értékteremtés eszménye, sohasem a rombolásé. Mi sohasem más nemzetek ellen, hanem a mi nemzetünk felemelkedése érdekében harcoltunk. A mai nemzedéktől a történelem most vértanúságot nem követel, de hitet és hűséget igen!" - mondta a szónok.

A beszéd után a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai adtak műsort, szintén felelevenítve 1849 őszének tragikus eseményeit.

Végül koszorúzás zárta a félhomályban végetérő rendezvényt.

Címkék: megemlékezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék