Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 12. 10:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Fotó, videó: Molnár Márk

Megelevenedett a történelem

Megelevenedett a történelem

A 170 éves Magyar Honvédség pápai programjaihoz kapcsolódva a Pápai Huszár Egyesület hagyományőrzői Történelmi Játékokat tartottak a belvárosi Bajvívó téren.

Katonai programokban jócskán bővelkedett augusztus 11-e Pápán, hiszen a repülőtéri programok mellett a Fő téren is várta az érdeklődőket a Honvédség, a Pápai Huszár Egyesület pedig a közeli, Bajvívó térnek nevezett területen történelmi játékokkal emlékezett meg a Magyar Honvédség jubileumáról. Délután 2 órától játszóház várta a kicsiket, a kicsit nagyobbak pedig a Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred hősei előtt tisztelgő kiállítást tekinthették meg.

Lubienski János huszár altábornagy Korvin utcai emléktáblájánál hajtottak fejet a hagyományőrzők, majd átvonultak az Esterházy úti világháborús emlékművekhez, ahol Bolla Kálmán, a Pápai Huszár Egyesület elnöke mondott beszédet.

A Bajvívó téren közben megismerkedhettek az érdeklődők a tüzérek, huszárok, gyalogos honvédek, nemzetőrök tábori életével. A történelmi játékok leglátványosabb része a huszárparádé és hadijáték volt. A színvonalas bemutatóra az ország minden tájáról érkeztek hagyományőrzők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.