Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. November 03. 18:49, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Megegyeztek a hurghadai baleset kártérítéséről

Megegyeztek a hurghadai baleset kártérítéséről

A külügyminisztérium szerint még karácsony előtt megkaphatják a kártérítést a hurghadai buszbaleset károsultjai

Remélhetőleg még karácsony előtt megkapják a kártérítést az egyiptomi Hurghadában történt buszbaleset károsultjai és az áldozatok hozzátartozói az egyiptomi biztosítótól - közölte vasárnap a Külügyminisztérium annak kapcsán, hogy röviddel a baleset második évfordulója előtt megszületett a megállapodás az áldozatok és hozzátartozóik kártérítésének ügyében.

Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap az MTI-nek azt mondta: az áldozatok és hozzátartozóik nagy összegű kártérítést kapnak. Hozzátette: a megállapodás szerint nem lehet a nyilvánosságra hozni, hogy mekkora összegről van szó.
2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáitól a repülőtérre, amikor az első busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 27 pedig súlyosan megsérült.
A Külügyminisztérium közleménye szerint a magyar nagykövet, a hazai károsultakat képviselő két budapesti ügyvéd, valamint az egyiptomi biztosítótársaság képviselői vasárnap aláírták a kártérítésről szóló dokumentumot Magyarország kairói nagykövetségén. A megegyezés létrejöttét igazoló okiratokat azonnal magyar konzuli hitelesítéssel látták el, amely által azok teljes bizonyító erőt nyertek.
A magyar joggyakorlatban precedens nélküli, rendkívül bonyolult nemzetközi magánjogi tényálláson alapuló ügyet csak hosszadalmas és kitartó tárgyalássorozattal sikerülhetett lezárni. A kairói nagykövet köszönetet mondott az egyiptomi hatóságoknak segítő együttműködésükért - hangsúlyozza a Külügyminisztérium.

Fotó: mti

Címkék: buszbaleset, hurghada

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.