Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Április 02. 07:21, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), napi.hu

Megállapodtak: Nem lesz sztrájk az Audinál

Megállapodtak: Nem lesz sztrájk az Audinál

A részletekről a szerződés aláírását követően adnak tájékoztatást.

Megállapodott az Audi Hungaria Motor Kft. vezetősége és a vállalat munkavállalóit tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) a bérek emeléséről pénteken, a megállapodást várhatóan április 4-én írják alá, a részletekről is akkor adnak tájékoztatást - közölte Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője.

Az AHFSZ március 21-én már sztrájkbizottságot alakított, miután az addigi bértárgyalásokat eredménytelennek nyilvánították.

Az AHFSZ eredetileg januárig visszamenőleg legalább 15 ezer forintos béremelést, a választható béren kívüli juttatások keretösszegének legalább 570 ezer forintos szintjét, egységes, nem differenciált béremelést követelt. Ragaszkodott ahhoz is, hogy a szakszervezet és a munkáltató a megállapodásban rögzítse, hogy közös munkacsoportot alakítanak ki, amely felülvizsgálja a jelenlegi fizetési rendszert, a munkakörhöz kapcsolódó sávos rendszert, és új bérstratégiát alkotnak.

A munkáltató a korábbi tárgyalásokon elutasította a szakszervezet két követelését: a béremelés januárig visszamenőleges bevezetését, valamint az egységes, nem differenciált béremelést.

Az AHFSZ közben módosította a követeléseket, és idén januárig visszamenőlegesen egységesen 20 ezer forintos béremelést, a választható béren kívüli juttatások keretösszegének legalább 500 ezer forintos keretét és egyszeri, százezer forintos kifizetést követelt.

Az AHFSZ 1996-ban alakult, jelenleg az Audi Hungaria Motor Kft. 11 ezer 500 munkavállalójából mintegy hétezer tagja van.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi konszern tagja, Az Audi és a Volkswagen konszernek központi motorszállítója. Árbevétele 2015-ben 7,906 milliárd euró volt. A vállalat jelenleg Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.