Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 22. 14:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek, már négy van belőlük az országban - mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke kedden az MTI-nek.

A fideszes politikus emlékeztetett: idén július elsejével lépett hatályba a kismama-szövetkezetek alapításáról szóló jogszabály, és már meg is alakult néhány: a legelső Veszprémben, de van már kismama-szövetkezet Somogy megyében, Pest megyében és Csongrád-Csanád megyében is összesen 100-200 taggal.

Nagy öröm, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kismamák és nagyon remélem, hogy épp olyan szép karriert tud befutni ez a szövetkezeti forma, mint a nyugdíjas-szövetkezetek és a diákszövetkezetek - jegyezte meg.

Hozzátette: a kismama-szövetkezet abban segíti a gyesen vagy gyeden lévő kismamákat, hogy rendkívül rugalmas formában vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra. Teljesen szabadon, rugalmasan vállalhatnak munkát a közösségben és erre a rugalmasságra az iparnak is szüksége van, hiszen vannak olyan iparágak, ahol már munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozók - fogalmazott Kósa Lajos.

Címkék: kismama, szövetkezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.