Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2013. Január 17. 08:43, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Még tárgyalnak a Húsgyár jövőjéről!

Még tárgyalnak a Húsgyár jövőjéről!

Nem született megállapodás a Pápai Hús 1913 Kft. többségi tulajdonosainak szerdai taggyűlésén az önkormányzati tőkeemelésről, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések.

Az MTI-nek a húsipari cégtől származó információi szerint a többségi tulajdonos Dedeko Kft., és a Nyugat-Agro Kft. még nem írta alá a pápai önkormányzat 8 százalékos tulajdonrészének 50 százalékra emeléséről szóló megállapodást.

Politzer József a január 8-i taggyűlést követően azt közölte, hogy a többségi tulajdonosok szerint valamennyiük közös érdeke a pápai húsipari cég anyagi helyzetének rendezése; a pápai önkormányzat tőkeemeléséről akár már a következő, január 16-i taggyűlésen érdemi döntést hozhatnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az MTI-nek szerdán azt mondta: testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a húsipari céggel kötendő megállapodásról, a tulajdonos társaságokkal még további egyeztetésekre van szükség. Hozzátette: az ülésen a cég 2012-es gazdálkodásáról is tájékoztatást kaptak.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi 8 százalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. A polgármestere akkor a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent.

A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a decemberi pápai sajtótájékoztatón azt mondta: az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával biztosított lesz a termelők és beszállítók folyamatos, pontos kifizetése, és a megfelelő alapanyag finanszírozása.

Fotó:http://tozsdeforum.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.