Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 04. 12:44, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Még az idén elkészül a Napsugár Bölcsőde felújítása

Még az idén elkészül a Napsugár Bölcsőde felújítása

A Napsugár Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése Pápán - című TOP-os projekt keretében csaknem 220 millió forintból újul meg szinte teljes körűen a kiliáni bölcsőde.

Rádi Róberttől, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, nagyjából 90 százalékos készültségi szinten van jelenleg az épület felújítása. Kicserélték az összes külső nyílászárót, elkészült a falak és a tető külső szigetelése, új fűtési rendszert alakítottak ki és a napelemeket is helyükre szerelték már. A belső terekben is az utolsó simításokat végzik, a falak és az ajtók festése van hátra, illetve a járólapok elhelyezése - mondta el az ügyvezető hozzátéve, a december végi határidőt tudja tartani a kivitelező.

A pályázat eszközbeszerzést is tartalmazott, a bútorok, játékok, konyhai berendezések is megérkeztek már az intézménybe. Mindezeken kívül a bölcsőde külső környezetében is részben megújul, hiszen térköves burkolatokat és párakapukat helyeztek el az udvaron, továbbá lebontják a már használaton kívüli kéményt is.

A felújításnak köszönhetően a bölcsőde több gyermeket lesz képes fogadni, 10 fővel nő a férőhelyek száma. - A kapacitás bővítésén túl a hatékony intézményüzemeltetés volt a másik célja a projektnek. A város bölcsődéi közül a Bóbita már korábban megújulhatott. Azt látjuk az üzemeltetés során, hogy a felújítást követően lényegesen kisebb költségből működtethető arányaiban az intézmény, mint a még felújítás előtt álló Fenyveserdő Bölcsőde. A hatékony üzemeltetésnek az a következménye, hogy források szabadulnak fel, melyeket további felújításokra fordíthatunk, így többek között az itt megtakarított pénzből lassan elkezdhetjük tervezni a Fenyveserdő Bölcsőde felújítását is - mondta el a munkálatok megtekintését követően Áldozó Tamás polgármester. Hozzátette: szeretnék azt, hogy erősödjön az az érzés a pápai családokban, hogy itt érdemes gyermeket vállalni, hogy minél több gyermek szülessen és néhány év múlva azzal a kellemes teherrel kelljen szembesülniük, hogy további bölcsődei férőhelyeket kell létrehozni.

A TOP-os projektek kapcsán a városvezető elmondta, egyedülálló dolog - ismerve különböző települések pályázatainak jelenlegi készültségi szintjeit - hogy Pápán egymáshoz közeli időben két projektet is be tudunk fejezni, a Napsugás Bölcsőde és a volt véradó épületének a felújítását. - Óriási előrelépés ezeken a területeken a város számára, hogy a bölcsődét sikerül megújítani és a Fogyatékosok Nappali Intézetményének is új helyet tudunk biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk