Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 18. 08:55, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: police.hu

Még a gyerek is árulta a drogot a lebukott dílercsaládban

Még a gyerek is árulta a drogot a lebukott dílercsaládban

Vádat emelt a kaposvári ügyészség a nagymama, a lánya és a testvére, valamint az unokája ellen is.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 29 éves nővel, annak testvérével, édesanyjával és egyik ismerősével szemben, akik családi keretek között, de szervezetten kereskedtek kábítószerrel, melybe a nő kiskorú gyermekét is bevonta – közölte az ügyészség hétfőn.

A 29 éves nő 2017-ben elhatározta, hogy internetről rendelhető kábítószerrel fog kereskedni, ezért ismerőse nevére rendszeresen rendelt külföldi oldalakról különböző – új pszichoaktív anyagnak minősülő – tiltott anyagokat, melyet saját maga, vagy megbízottja vett át a postán.

A vádlott ezt követően az anyagot kiporciózta, majd azzal lakókörnyezetében kereskedni kezdett. Több alkalommal előfordult azonban, hogy amikor a fogyasztók az előzetesen egyeztetett drogért a vádlott lakásán megjelentek, ő nem tartózkodott otthon, ekkor édesanyja vagy testvére szolgálta ki őket, de történt olyan is, hogy a nő a 18 életévét be nem töltött gyermekét vette rá arra, hogy a rendeléseket átadja.

A vádlottak egészen a nő februárban történt elfogásáig folytatták üzelmeiket, mely során 13 fogyasztónak értékesítettek új pszichoaktív anyagot. A fogyasztók között volt olyan, aki több mint 300 ezer forintot költött el kábítószerre a vádlottnál.

Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a többi vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.