Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2011. Augusztus 05. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: tuopapa.hu

Íme a tegnap felborult kamion - KÉPGALÉRIÁVAL

Íme a tegnap felborult kamion - KÉPGALÉRIÁVAL

A baleset tegnap történt Dáka és Nagyalásony között. A mentést nehezítette a baleset miatt kiömlő műtrágya rakomány, fél napig le volt zárva az út.

A képgaléria IDE kattintva is megtekinthető.

2011. augusztus 4-én 6 óra 27 perckor jelzés érkezett a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletére, miszerint Nagyalásony és Dáka között egy tehergépkocsi pótkocsijával felborult az úton. A baleset következtében 26 tonna műtrágya ömlött az úttestre és a mellette levő árokba, személyi sérülés nem történt.A baleset helyszínére I-es „Kiemelt” fokozatban a Pápai Tűzoltóság I-es és II-es szere azonnal megkezdte a vonulást. Az egységek kiérkezését követően a továbbiakban riasztva lett a veszprémi Műszaki Mentő Bázis daruja, illetve a helyszín és a műszaki mentés biztosításában részt vettek a Rendőrség és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ADR szakreferense. A mentést a heves esőzés nehezítette.
A helyszínelés és a műszaki mentést teljes útzár mellett történt. A beavatkozó egységek a sérült tehergépkocsi üzemanyagát átfejtették, majd a szállítás során az úttestre és az árokba kiömlött /nem az ADR hatálya alá tartozó/ anyagot rakodógéppel, illetve kéziszerszámokkal egy másik - a szállítmányozó cég által biztosított tehergépkocsira - áthelyezték. Ezt követően kezdődött a szennyezett terület teljes mentesítése, megtisztítása. A teljes útzár feloldása mindkét sávon 13 óra 16 perckor történt meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.

2020. Január 16. 12:15, csütörtök | Helyi

Kannabisz volt a Pápán lefoglalt kábítószergyanús anyag

Az egyik belvárosi lakótelep parkolójában talált anyagról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy THC-t tartalmaz, vagyis kannabisz volt a lefoglalt egy kilogramm anyag.