Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 05. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: tuopapa.hu

Íme a tegnap felborult kamion - KÉPGALÉRIÁVAL

Íme a tegnap felborult kamion - KÉPGALÉRIÁVAL

A baleset tegnap történt Dáka és Nagyalásony között. A mentést nehezítette a baleset miatt kiömlő műtrágya rakomány, fél napig le volt zárva az út.

A képgaléria IDE kattintva is megtekinthető.

2011. augusztus 4-én 6 óra 27 perckor jelzés érkezett a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletére, miszerint Nagyalásony és Dáka között egy tehergépkocsi pótkocsijával felborult az úton. A baleset következtében 26 tonna műtrágya ömlött az úttestre és a mellette levő árokba, személyi sérülés nem történt.A baleset helyszínére I-es „Kiemelt” fokozatban a Pápai Tűzoltóság I-es és II-es szere azonnal megkezdte a vonulást. Az egységek kiérkezését követően a továbbiakban riasztva lett a veszprémi Műszaki Mentő Bázis daruja, illetve a helyszín és a műszaki mentés biztosításában részt vettek a Rendőrség és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ADR szakreferense. A mentést a heves esőzés nehezítette.
A helyszínelés és a műszaki mentést teljes útzár mellett történt. A beavatkozó egységek a sérült tehergépkocsi üzemanyagát átfejtették, majd a szállítás során az úttestre és az árokba kiömlött /nem az ADR hatálya alá tartozó/ anyagot rakodógéppel, illetve kéziszerszámokkal egy másik - a szállítmányozó cég által biztosított tehergépkocsira - áthelyezték. Ezt követően kezdődött a szennyezett terület teljes mentesítése, megtisztítása. A teljes útzár feloldása mindkét sávon 13 óra 16 perckor történt meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között

2019. Szeptember 15. 19:31, vasárnap | Helyi

Nagy pofont kapott a Perutz hazai pályán

Veretlenül várta a Ménfőcsanak elleni mérkőzést a pápai csapat, amely azonban nagy arányú verést kapott Győr megyei riválisától.