Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 24. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Mától a negyven felettiek kapnak ingyenes szájmaszkot

Mától a negyven felettiek kapnak ingyenes szájmaszkot

A mai napon kezdték el házhoz szállítani a 40 és 50 év közötti pápai lakosoknak az önkormányzat által megrendelt szájmaszkokat.

A mosható és vasalható, tehát fertőtleníthető maszkok többször használhatóak, szemben a sebészeti, vagy az FFP maszkokkal, amelyeket használat után el kell dobni. - A textil arcmaszkok folyamatosan készülnek, így folyamatos a kiszállításuk. A maszkokat több ezer lakcímre kell kihordani, ezért eltart majd pár napig a kézbesítése ezeknek. A 40 és 50 év közötti pápaiak a legnépesebbek, több mint 5000 embert jelent. A szabályok továbbra is ugyanazok, mint eddig voltak, tehát ha valaki ebből a korosztályból nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt mielőbb - mondta dr. Áldozó Tamás a Pápa-ma.hu-nak hozzátéve, a lakókat a pápai bejelentett lakcímükön keresik a kollégák. Akit nem találnak otthon, annak a postaládájába dobják be a becsomagolt maszkot.

Dr. Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik részt vesznek az osztásban, hiszen szép számmal dolgoznak. A maszkok házhozszállítását óvodai és bölcsődei dolgozók végzik.

A polgármestertől elmondta, a 60 év felettiek esetében több mint 8000, az 50-60 év közöttiek esetében 3500-4000, míg a 40-50 év közöttiek esetében újabb 5000 maszkot jelent, így lassan megközelítik a 20.000 darabot a kiosztott textil szájmaszkokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.