Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2017. Április 13. 10:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Másfél hétre lezárják a Fő teret

Másfél hétre lezárják a Fő teret

Egy folyóka és több tíz térkő süllyedt meg, illetve tört össze, ezeket javítják ki. Április 18-án veszi kezdetét a lezárás és nagyjából tíz napig lesz érvényben.

- A Fő téren megépített burkolatok az idő múlásával folyamatosan romlanak, mely nem kikerülhető probléma. Amikor kritikus szintet ér el a hibák száma, jelezzük ezeket a kivitelezőnek, aki garancia keretében kijavítja a burkolatot - kezdte a sajtó tájékoztatását Molnár István. A városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, két szakaszt érintenek a karbantartási munkálatok, egyrészt a Korvin utcai ívet, ahol megsüllyedt a folyóka, valamint az Esterházy-kastély és a Nagytemplom közötti útszakaszt, ahol a burkolat tört össze több helyen. Azon kérdésünkre, hogy négy évvel ezelőtt, amikor az autósok is birtokba vehették a megújított Fő teret, úgy tervezték-e, hogy 4-5 évente felújításra szorul majd a burkolat, Molnár István a következő választ adta: - Nem felújításról beszélünk ebben az esetben, hanem javításról. Bármelyik utat, ha megnézik az országban, legyen az autópálya, vagy mellékút, mindenhol javítások vannak. Jelentős forgalom halad át a Fő téren, illetve az áthaladó autóbuszok tengelyterhelése is szétnyomja a köveket, mivel elhelyezkedésül olyan, ezért folyamatosan mozognak. Az út egy olyan szerkezet, amely a terhelés folyamán romlik - fogalmazott az osztályvezető.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, a Korvin utca és a Fő tér kereszteződésében megsüllyedt folyóka egy részét kiemelik, majd javítás után visszateszik a térköveket. Nagyjából egy napos munkáról van szó, viszont teljes lezárásra lesz szükség a beton kötési idejében is, mivel korábbi javításoknál az okozott problémát, hogy nem tudták megvárni ezt az időt és visszaengedték az útra a forgalmat és újra rongálódott a folyóka. A másik javítás a Szent István út és a Gróf út közötti térkővel burkolt részen zajlik majd. Itt néhány tíz darab kő lazult meg, ugyanazok, melyeket korábban javítottunk, de ez esetben is az okozott gondot, hogy nem volt lehetőség kivárni a kötési időt. Ezen a szakaszon fél pályás útlezárás lesz érvényben, lámpás forgalomirányítás mellet. Vörös László türelmet kér a gépjárművezetőktől. A lezárás április 18-án kezdődik és nagyjából tíz napig lesz érvényben. Aki teheti, kerülje el az érintet útszakaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 18:30, szerda | Helyi

Ajándékot osztott a rendőrség mikulása Pápán

Diákokat és gépjárművezetőket is megajándékoztak a rendőrök Pápán.

2022. December 07. 14:58, szerda | Helyi

Ezúttal Pápán emelkedett a magasba a rendőrségi drón

Látott is szabálytalankodókat a magasból.

2022. December 07. 08:45, szerda | Helyi

Karácsony előtt az online csalók is aktívabbak - Ezekre figyeljen, hogy ne kerüljön bajba!

A Pápai Rendőrkapitányság az ádventi időszakban is óvatosságra inti a bankszámla-tulajdonosokat.

2022. December 05. 16:59, hétfő | Helyi

Ismerősétől lopott gázolajat, a rendőrök elfogták a szanyi férfit

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követő másfél órán belül kutatást tartottak az elkövetőnél.