Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 30. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Marton Sándor: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Marton Sándor: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Ismét sajtótájékoztatót tartott a Mi Hazánk Mozgalom pápai szervezete, amelyen a párt által támogatott polgármester-jelölt is vázolta elképzeléseit.

Elsőként Nardai Péter, a 9. evk jelöltje szólt, aki leszögezte, hogy a képviselő-testületben minden olyan javaslatot támogatni fognak, ami a város épülését, fejlődését szolgálja, tekintet nélkül arra, hogy azt egy baloldali vagy fideszes képviselő nyújtja-e be. - Számoljunk le azzal a tévképzettel, hogy a Mi Hazánk a Fidesz „szatellitpártja” csak azért, mert támogatja a konstruktív ötleteket, és ellenzi azt a felfogást, hogy dacból, vagy pártpolitikai nyomásból ellenszavazatot adjon le egy támogatásra érdemes javaslat ellen. Ügyek mentén kívánunk részt venni a város vezetésében - hangsúlyozta a jelölt.

Marton Sándor polgármester-jelölt arra hívta fel a választók figyelmét, hogy ne dőljenek be a fedezet nélküli ígéreteknek! - A mi terveink reális gazdasági alapokon nyugszanak, csak a befolyt bevételek optimalizált takarékos felhasználásáról szólnak, az „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” elv alapján. Nem kívánunk presztízsberuházásokat finanszírozni! Csak olyan reális célokat, amik a jogos lakossági igényeken alapszanak. Ezeket is súlyozva kívánjuk megvalósítani, elsőbbséget adva a legtöbb ember által támogatott céloknak - fogalmazott a polgármester-jelölt.

Czobor Péter, a 10. evk jelöltje szerint a turizmusban rejlő lehetőségeket sokkal jobban ki lehetne használni. - Látjuk, hogy felújításra szorul a Kékfestő Múzeum, mely egyik helyi specialitású turisztikai vonzereje lenne a városnak, akárcsak a már 20 éve meglévő Várkertfürdő, melyre kívül-belül ráférne némi újítás, hogy vendégcsalogató legyen. Szintén nagy hiányossága a városnak az omladozó, egykor szebb napokat látott műemlék jellegű belvárosi épületek, akárcsak a zsinagóga, melynek jelenlegi állapota elkeserítő, ahogyan más közintézményeinké is. A „Dunántúl Athénja” címre rá kell szolgálni, ehhez esztétikailag is fejlődni kell - hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki lehetőséget lát többek között a szabadtéri színpadban, a Fő térben, illetve a Hagyományok Hegyében.

- Ugyancsak a turizmust segíti elő a város köztereinek gondozottsága, tisztasága, a zöldebb és parkosítottabb felületek megteremtése. Ehhez felül kell vizsgálni a jelenleg működő gondnoksági ellátási rendszert, optimalizálni kell a működését. Ebben van tapasztalata Marton Sándornak, hiszen korábban vállalkozása révén látott már el ilyen feladatokat a városban - mondta el Czobor Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.