Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 11. 15:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Márki-Zay Péter Pápán: Hiszek a csodában

Márki-Zay Péter Pápán: Hiszek a csodában

Pápán tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki tömörülés miniszterelnökjelöltje.

A délután 1 órára meghirdetett rendezvény némi csúszással kezdődött meg, elsőként Hartmann Ferenc, Grőber Attila kampányfőnöke állt színpadra, aki köszöntötte a szimpatizánsokat, majd pedig felkonferálta Komjáthi Imrét. A szocialista párt alelnökének a tíz évvel ezelőtti „éhségmenet” jutott az eszébe, szerinte ugyanis a kormányzat állításával szemben Magyarország nem megy előre.

Őt Grőber Attila követte a színpadon. A pápai központú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje szenvedélyes beszédében azt mondta, jelenleg Magyarországon fordított reformkor zajlik. „Véget kell vetni a „döbrögi-világnak” és újra egyesíteni kell a nemzetet” – hangsúlyozta. – Magyar az, aki a magyaroknak drukkol. Nem lehet úgy szeretni a hazánkat, hogy ne szeretnénk, és ne tisztelnénk a benne élőket. Haza csak ott van, ahol tisztelet van. Megtanultuk egymást gyűlölni, most jó lenne megtanulni szeretni és tisztelni egymást – fogalmazott a képviselőjelölt, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy fogják meg egymás kezét.

Ezt követően megfogalmazott néhány általános ígéretet is:
- Visszaadják a sajtó szabadságát
- Visszaállítják az önkormányzatiságot
- Szabad és egészséges Magyarországot teremtenek

Közben Márki-Zay Péter is megérkezett, de Grőber Attila még folytatta az ígéreteket:
- Mindenkinek joga lesz egyformán hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz
- Okos Magyarországot teremtenek, ahol gondolkodásra tanítják a diákokat
- Gondoskodó Magyarországot, amely odafigyel a fiatalokra, támogatja a családokat és segíti az időseket

- Zöld Magyarországot
- Európai Magyarországot, ahol „nem leszünk többé az utolsó csatlós”.
- Az előbbi kézfogás kísérjen mindannyiunkat a következő hetekben és vigyen magával még néhány barátot, hogy az elmondottak megvalósulhassanak – zárta gondolatait Grőber Attila, aki Magyarország miniszterelnökeként mutatta be Márki-Zay Pétert.

Az ellenzéki miniszterelnökjelölt félórás beszédét a számára nem kedvező közvéleménykutatásokra való reagálással kezdte. Mint mondta, közvéleménykutatást még egyszer sem nyert, soha nem számítottak a választási sikereire, ám végül három alkalommal - kétszer polgármesternek, egyszer pedig ellenzéki miniszterelnökjelöltnek - megválasztották. Sokat beszélt arról is, hogy szerinte hamis vádakkal próbálja lejáratni őt a Fidesz, ám szerinte ez nem lesz hatásos, hiszen Hódmezővásárhelyen sem volt az, mivel kétszer is megválasztották a város polgármesterének.

Az előző felszólalóhoz képest jóval visszafogottabb hangú beszédben a miniszterelnökjelölt úgy fogalmazott, hogy a gyermekei jövője miatt vállalta el a feladatot, hogy belép a politikába. – Hiszek abban, hogy április 3-án ismét megtörténhet a csoda, mivel ha mi összefogunk a bűn, a lopás és a gyűlöletkeltés ellen, ha elfogadjuk egymást sokszínűnek, akkor le fogjuk váltani hazánk történelmének legkorruptabb kormányát – fogalmazott Márki-Zay Péter.

A jelölt arra kérte a hallgatóságát, hogy ne a propagandát lássák és hallják, hanem az ellenzék valódi programját, amely szerinte nem csak ígéret, hanem meg is fog valósulni, ahogy szerinte a hódmezővásárhelyi programját is megvalósított jelentős részben, már a ciklus közepén. Márki-Zay Péter szerint ők „okosabbak és nem lopnak”, majd kitért programjának több pontjára is:
- Magyarország csatlakozik az uniós ügyészséghez, amely szerinte minden tolvajt elszámoltat
- Lesz elszámoltatás, visszaszerzik az ellopott vagyont és megszüntetik a korrupciót
- Adómentessé teszik a minimálbért
- Svájci indexálás szerint növelik a nyugdíjakat

- Meghagyják a kerítést és a bűnöző migránsokat kiutasítják
- Falurendőri programot vezetnek be és leépítik a felesleges vízfejeket
- Eltörlik a „rabszolgatörvényt”
- Fudan egyetem helyett diákvárost építenek
- A dolgozó fiatalokat bérlakásépítési programmal támogatják
- Valódi rezsicsökkentést csinálnak, hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel
- Helyreállítják az önkormányzatiságot
- A tanárok fizetését megemelik és visszaadják a tanszabadságot
- Önálló minisztériumot kap az egészségügy, felszámolják a várólistákat és megemelik a szakdolgozók bérét - sorolta az ígéreteket Márki-Zay Péter, aki arra kérte a jelenlévőket, hogy gondolkozzanak azon, hogy a környezetükben kit tudnak meggyőzni a következő 23 napon. Arra biztatta őket, hogy csatlakozzanak a budapesti március 15-i ellenzéki nagygyűléshez, amelyre ingyenes autóbuszjáratokat indítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.