Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. December 20. 17:48, csütörtök | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Márciusban nyit a 3D-s mozi Pápán!

Márciusban nyit a 3D-s mozi Pápán!

Egy jó referenciákkal rendelkező cég nyerte meg azt a pályázatot, melyet az önkormányzat írt ki a mozi hasznosítására. A pályázó vállalta, hogy olyan berendezéseket működtet az épületben, amelyek a 3D-s vetítésekre alkalmasak

Márciusban indulhatnak a vetítések a moziban - írja a papa-ma.hu. Pápa Város Önkormányzata – a lehangoló látogatottsági adatok miatt – korábban pályázatot írt ki a mozi üzemeltetésére. A kiírásra olyan ajánlatot vártak, amely a piaci viszonyok között működőképessé tudja tenni a mozit. A pályázat sikeréről és a nyertes pályázó által vállaltak részleteiről dr. Áldozó Tamás polgármester számolt be.

A pályázó vállalta, hogy olyan berendezéseket működtet az épületben, amelyek a 3D-s vetítésekre teszik alkalmassá a mozit.
- A vállalkozó összességében egy 35 millió forintos beruházást kíván megvalósítani az épületben. Pályázatában arra is kitért, hogy egy városi közösségi filmszínházat szeretne kialakítani. Tehát mondhatjuk, hogy olyat, mint amilyen régen volt, vagyis itt nem a plázákban megtalálható mozira kell gondolni, hanem annál sokkal hangulatosabb közösségi térre – foglalta össze a polgármester.
A pályamunkában szerepel az is, hogy a vállalkozó olyan közösségi teret kívánna létrehozni, melyet a város lakossága magáénak érez, szívesen és rendszeresen járna oda, illetve tudná, hogy a mozielőadásokon kívül más rendezvényekkel, változatos programokkal találkozhat. A pályázó ugyanis nemcsak filmvetítéseket tervez a moziban, hanem – egyebek mellett – közönségtalálkozókat és filmtörténeti kiállításokat is szervezne.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a vállalkozó mérsékeltebb árakat kíván meghatározni, mint a hasonló minőségű szolgáltatást nyújtó filmszínházak. Így – ha pl. egy másik városba való átutazás költségét is leszámítjuk, akkor a mozikedvelő közönség nagy eséllyel helyben tartható. A pályázó azt tervezi, hogy a 2D-s jegyárak nem haladnák meg az 1000, a 3D-s jegyárak pedig az 1200-1300 forintot. Ebből az összegből természetesen kedvezményt biztosít a gyermekek, a nyugdíjasok és a diákok számára – derült ki a sajtótájékoztatón.

A polgármester hozzátette, a pályázó megfelelő referenciákkal rendelkezik. A városvezetők bíznak abban, hogy márciustól az épület moziként üzemelhet.
- Addig azonban mind a pályázónak, mind a városnak vannak teendői. Utómunkában még néhány, a fűtési rendszert érintő beruházási elemet meg kell valósítanunk itt az épületben, ez 10 millió forintos költséget jelent. Viszont a beruházás után elmondhatjuk, hogy az épület korszerű fűtéstechnikával rendelkezik.
Áldozó Tamás megjegyezte, a város készen áll a szerződéskötésre, és várja, hogy a márciusi nyitásig megkezdődjenek a beruházások.

Címkék: mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.