Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 18. 07:53, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Már majdnem 200-an jelezték, csatába indulnak!

Már majdnem 200-an jelezték, csatába indulnak!

Emlékezetes eseménynek ígérkezik a ma délután 14:30-kor kezdődő várkerti hócsata. Már 183 ember jelezte részvételét a facebook-on, az országos sajtó is érdeklődik!

Szente Márk szervező az MTI-nek csütörtökön elmondta: az ötlet egy seattle-i hógólyozási világrendkord alapján született. Először csak a baráti kör, majd mind többen csatlakoztak a felhíváshoz, s csütörtök délutánra már százan jelezték részvételüket (már 183) a pénteken fél háromkor kezdődő csatára.

A jelentkezők korösszetételétől függően korosztályi "összecsapást" is indítanak. A szervezők a csata előtt hóvárakat is építenek a vártkertben, s akinek kedve van, ehhez is csatlakozhat; a váraknál zászlófoglalás játékot, illetve mindenki-mindenki ellen csatát is terveznek.

A szervező szerint a résztvevőknek ajánlatos megfelelő felszerelésben - síruhában és szemvédő szemüvegben - megjelenni a várkertben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.