Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 07. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa

Már kapható Pápa város 2012-es naptára

Már kapható Pápa város 2012-es naptára

Dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Herman István könyvtárigazgató mutatták be a sajtó képviselőinek a jövő évi naptárat.

Míg a nagyon sikeresnek mondható 2011-es Pápa naptár az Esterházy-kastélyt mutatta be, utalva annak közelgő felújítására, addig a 2012-es témája a Fő tér, ugyanezzel az utalással – mondta dr. Áldozó Tamás polgármester keddi sajtótájékoztatóján. A városi könyvtár digitalizált állományában hozzáférhető 50-es, 60-as évek képeiből állították össze a hónapokhoz tartozó fotókat, jellegüknél fogva ezek fekete-fehér képek. A 2011-es naptárhoz hasonlóan jövőre is városunkhoz kötődő híres személyek idézetei szerepelnek minden oldalon, így többek között Rab Zsuzsáé, Lőrincze Lajosé, Bereményi Gézáé, Csoóry Sándoré, vagy Zsédenyi Adrienné. – Igyekeztünk olyan idézeteket választani, amelyekben városunkhoz való viszonyukat fogalmazzák meg a hírességek – mondta a polgármester.

A naptár arculatát a Well! Grafika készítette, sokszorosítását a városi könyvtár nyomdája végezte. Mivel a tavalyi 800 db naptár kevésnek bizonyult, idén ennél többet, 1000 db-ot nyomtak. A kalendárium megvásárolható a pápai könyvesboltokban és a Tourinform irodában egységesen, 890 Ft-os áron.

Dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója örömét fejezte ki, hogy két évvel ezelőtt elkezdték a fotótár digitalizálását, így lehetőség nyílt a hasonló kezdeményezésekre. A pápaiak figyelmébe ajánlotta továbbá, hogy akik régi pápai témájú fényképekkel rendelkeznek, tegyék azokat közkinccsé, vigyék be a könyvtárba, percek alatt digitalizálják és vissza is adják azokat tulajdonosuknak.

A városvezetés egyébként szívesen fogad javaslatokat a jövő évi naptár témájával kapcsolatban, felmerült javaslatok például a régi strand, a Várkert, vagy a Tapolca patak is.

Címkék: pápa naptár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.