Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Február 05. 14:43, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már harcolnak a bankok a devizahitelesekért

Már harcolnak a bankok a devizahitelesekért

A forintosítás után sok frankhiteles szembesülhet az akciós forinthiteleknél magasabb kamatokkal. A jó adósokért megindulhat a harc, de a bankoknak egy része ellenlépéseket is tehet, hogy maradásra bírja ügyfeleit.

Bár az elszámoltatás még csak a jövő hónapban indul, a verseny már megindult a jobb devizahitelesekért. A bankok egy része már megjelent a kiváltó hitelekkel a piacon, a hitelközvetítők szerint különösen a K&H és az UniCredit aktív ebben a szegmensben, emellett a hitelintézetek maguk is védeni kezdték a konkurencia csábító ajánlataitól az ügyfeleiket. A bankoknak az is elemi érdekük persze, hogy saját adósaik közül a különösen jókat maradásra bírják. A jegybank adatai szerint ugyanis tavaly decemberben hirtelen nagyot esett a meglévő svájci frank alapú hitelek kamata.

A frank alapú lakáshitelek átlagos kamata a megelőző két és fél évben körülbelül 6,3 százalékon stabilizálódott, a szabad felhasználású jelzáloghiteleké eközben 7,6 százalék körül volt, és csak minimális mértékben ingadozott. 2014 utolsó hónapjában a lakáshiteleknél az átlagos ráta 32, a szabad felhasználású jelzálogkölcsönöknél pedig 19 bázispontot csökkent. Emellett tekintettel arra, hogy január 1-től, illetve ha az állammal pereskedett a bank, és emiatt nem volt ideje átállítani a rendszereit, legkésőbb február 1-től vissza kell állítani a kezdeti tisztességes kamatokat, a következő hónapokban további kamatcsökkenések várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: