Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 20. 13:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már aszfaltozzák a futópályát a Külső-Várkertben

Már aszfaltozzák a futópályát a Külső-Várkertben

A több mint egy kilométer hosszú futópálya két rétegű aszfalt burkolatot, majd pedig rekortán borítást kap.

Körülbelül 70 százalékos készültségi szinten áll a Külső-várkerti futópálya építése, amelynek alépítménye és szegélyezése csaknem teljes hosszban elkészült és megkezdődött az első aszfaltréteg felhordása is. Erre egy második réteg aszfaltot húznak, majd pedig gumiburkolattal látják el a pályát - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

A több mint egy kilométeres pálya egy rövidebb szakasszal is rendelkezik majd, egy 600 méteres körrel. Erre azért van szükség, mivel ekkora futópálya került megtervezésre a Zöld Város II. projektben, melyet a jelen - részben pályázati forrásból megvalósuló - beruházás részeként már megépíthetnek.


Dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintett a készülő beruházást. Mint mondta az elmúlt héten Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is kilátogatott az építkezésre, amelyről elismerően szólt.

A városvezető elmondta, a cél az, hogy több olyan létesítménye is legyen a városnak, amelyek szolgálják a tömegsportot, hiszen a társadalom fizikális és mentális egészségének megőrzéséhez nagyon fontos, hogy minél többen sportoljanak rendszeresen.

A beruházás fele részben pályázati, fele részben önkormányzati forrásból valósul meg, a tervek szerint május végére kell elkészülnie, ezt követően vehetik majd birtokba a futók. A beruházástól azt is várják, hogy sokan fogják felkeresni a korábban kevésbé látogatott Külső-Várkertet, és ezáltal is visszaszorul az illegális szemétlerakásoknak a száma.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.

2020. Június 03. 13:41, szerda | Helyi

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

A kormány enyhítő intézkedései nyomán keddtől a pápai oktatási intézmények is fogadják a tanulókat.

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.