Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 16. 18:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már 4 pozitív eset van a Petőfiben

Már 4 pozitív eset van a Petőfiben

Újabb két diákról derült ki, hogy covid pozitívak, ők is abba az osztályba járnak, ahol korábban két másik diákról derült ki, hogy koronavírusos.

Mint ismeretes, a gimnázium egyik osztályának tanulója influenza-szerű tünetekkel maradt otthon, már a második hét elejétől. Kiderült, hogy a fiú koronavírusos, ezért múlt péntektől az egész osztály járványügyi megfigyelés alá került, továbbá valamennyi, az osztályban tanító pedagógus és minden olyan további diák, aki kapcsolatba került az érintett tanulóval, egyéb foglalkozásokon, vagy fakultációkon. Összesen 42 diákról és 10 tanárról van karanténban, a számuk nem emelkedett, tegnap óta, hiszen az újabb két pozitív eset szintén ennek az osztálynak a tanulja, viszont a két hetes karantén az utolsó pozitivitástól, tehát a mai naptól indul.

Bognár Anita intézményvezető elmondta, azok a tanárok, akik két negatív teszteredményt kapnak, újra mehetnek dolgozni, amire nagy szükség is van, hiszen az iskola csak nehezen tudja biztosítani a helyettesítésüket, de egyelőre megoldott a diákok felügyelete, minden tanórán.

Az érintett 32 fős osztály digitális oktatásba került át, a diákok által használt helyiségeket fertőtlenítik. Az iskolában azon kívül is folyamatosan végzik a fertőtlenítő takarítást, a diákok kézfertőtlenítés után léphetnek csak be az intézmény területére és nagy figyelmet fordítanak a távolságtartás megtartására is az iskolában - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.