Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 16. 18:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már 4 pozitív eset van a Petőfiben

Már 4 pozitív eset van a Petőfiben

Újabb két diákról derült ki, hogy covid pozitívak, ők is abba az osztályba járnak, ahol korábban két másik diákról derült ki, hogy koronavírusos.

Mint ismeretes, a gimnázium egyik osztályának tanulója influenza-szerű tünetekkel maradt otthon, már a második hét elejétől. Kiderült, hogy a fiú koronavírusos, ezért múlt péntektől az egész osztály járványügyi megfigyelés alá került, továbbá valamennyi, az osztályban tanító pedagógus és minden olyan további diák, aki kapcsolatba került az érintett tanulóval, egyéb foglalkozásokon, vagy fakultációkon. Összesen 42 diákról és 10 tanárról van karanténban, a számuk nem emelkedett, tegnap óta, hiszen az újabb két pozitív eset szintén ennek az osztálynak a tanulja, viszont a két hetes karantén az utolsó pozitivitástól, tehát a mai naptól indul.

Bognár Anita intézményvezető elmondta, azok a tanárok, akik két negatív teszteredményt kapnak, újra mehetnek dolgozni, amire nagy szükség is van, hiszen az iskola csak nehezen tudja biztosítani a helyettesítésüket, de egyelőre megoldott a diákok felügyelete, minden tanórán.

Az érintett 32 fős osztály digitális oktatásba került át, a diákok által használt helyiségeket fertőtlenítik. Az iskolában azon kívül is folyamatosan végzik a fertőtlenítő takarítást, a diákok kézfertőtlenítés után léphetnek csak be az intézmény területére és nagy figyelmet fordítanak a távolságtartás megtartására is az iskolában - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.