Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. December 21. 07:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Máltai ajándék a nyugdíjasoknak

Máltai ajándék a nyugdíjasoknak

Már három éve tart a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportja és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete együttműködése.

Az azóta eltelt időben a szeretetszolgálat pápai önkénteseinek több alkalommal is volt lehetőségük különféle adományokkal segíteni a szépkorúakat, a nyugdíjas egyesület tagjai pedig többször is segítették önkéntes munkájukkal a szeretetszolgálat tevékenységét.
Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a karitatív szervezet Adni Öröm! elnevezésű országos adománygyűjtő akciója során az egyik nagy áruházlánc két pápai üzletében összegyűlt adományokból jelentős mennyiségű ajándékcsomagot juttatnak a nyugdíjas egyesület rászoruló tagjainak. A 21. Adni Öröm! akció tegnap ért véget, a máltai szeretetszolgálat munkatársai pedig ma délelőtt 170 darab, tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagot adtak át Baán Éva egyesületi elnöknek és tagtársainak.
Baán Éva elsőként köszönetet mondott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai csoportjának, majd elmondta, az elmúlt években több alkalommal is kaptak ajándékokat a máltaiaktól. Nagyon örültek ennek, és fontosnak tartják az együttműködést, hiszen az összefogás eredménye, hogy kölcsönösen segítik egymást, s az együtt gondolkodás, a közös munka eredményeként sok embernek tudnak segíteni. A most kapott, bőséges tartalmú 170 ajándékcsomagot az egyesület leginkább rászoruló tagjai közt osztják szét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.