Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Június 04. 07:17, kedd | Helyi
Forrás: Kovácsné Kalmár Beáta

Májusfa kitáncolása Vaszaron

Májusfa kitáncolása Vaszaron

Immáron 3. alkalommal került megrendezésre június 1-én Vaszaron a Májusfa Kitáncoló Rendezvény, amit a Tegyünk Vaszarért Egyesület szervezett meg a község piacterén.

A jó idő is nekik kedvezett, hiszen szép nyári napsütésben zajlottak a szabadtéri események. Az Ihász Gábor Általános Iskola tanulói nyitották meg a rendezvényt vidám táncos műsorukkal.

Az Egyesület köszöntőjében a pedagógusokról is megemlékezett pedagógusnak alkalmából, megköszönve nekik munkájukat és további sok sikert kívánva hivatásukhoz. Az iskola citerazenakara és Király Mátyás is számot adott szintetizátoros tudásáról. A 4. osztályos tanulók néptáncbemutatója jó hangulatot teremtett a közönség sorai között, felkészítőjük Vida Anna volt.

A Vaszari Dalkör női és férfi kórusa is színpadra lépett. A férfi kórus is ezen a napon ünnepelte fennállásának 1 éves évfordulóját. A fellépők között szerepelt még a Takácsi Kenderszer Népdalkör és Néptánccsoport, a Takácsi Traccsmenyecskék, a Gecsei Dallamvarázs Énekkar, valamint Anetta.

A piactér megtelt érdeklődőkkel, akit az Egyesület tagjai finom lángossal és palacsintával kápráztattak el. Estére a májusfa is kidőlt, a falu focipályájára megérkezett a várva várt hőlégballon.

A magasba vágyók a szélcsend bekövetkeztével ereszkedhettek fel a falu fölé szemlélődni. Este a tombolasorsolás is jó hangulatban telt, a sok értékes tombolafelajánlásnak köszönhetően.

9 órától Retro Disco, DJ Bécivel szórakoztatta a lakosságot a falu piacterén! A Tegyünk Vaszarért Egyesület ezúton köszöni meg a rengeteg támogatást, felajánlást, amit kapott a rendezvényre. Köszönjük, hogy megtisztelték műsorunkat!

Címkék: májusfa, program, vaszar

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.